Singlom “Bad Blood” Alen Brentini uvodi nas u svoj “moderni svijet”

Alen Brentini je nastupao s mnogim svjetskim imenima, a uz novi album najavljuje i veliku samostalnu turneju

Alen Brentini, porijeklom Riječanin, danas stanovnik cijelog svijeta, kao uvertiru za novi album “Modern World” (očekuje se izlazak krajem godine), objavio je novi singl pod nazivom “Bad Blood”.

Radi se o žestokom zvuku, a inspiracija je potekla kako od socijalno – političkih trenutaka tako i od moćnika koji upravljaju “običnim čovjekom”. Iza teksta se krije pomalo otrovna vibracija koja nam je svakodnevno servirana kroz lažne vijesti i lažna obećanja.

U pjesmi “Bad Blood” svirao je i Dušan Kranjc – bubnjar fantastičnih 2Cellos te basist Arsen Uran.

U dosadašnjoj karijeri, osim što je gitarist najveće austrijske pop zvijezde Andreasa Gabaliera s kojim je odsvirao gotovo sve stadione i arene u Austriji, Nemačkoj i Švicarskoj, Alen Brentini je surađivao i nastupao s mnogim svjetskim imenima: Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy), Jen Majura (Evanescence, s kojom uskoro izdaje i album), Scott Henderson, Joey Heredia, Renato Neto (Prince), Richie Kotzen, Kee Marcello (Europe), Marco Mendoza, Nicole McCloud (Michael Jackson, Sting), Michael T.Ross (Lita Ford, Hardline), Eric Martin (Mr.Big), Paul Gilbert (Mr.Big), Kiko Loureiro (Megadeth)…

Svoj prvi album ”Treća dimenzija”, Alen je objavio 2008. godine za „Croatia Records“. Slijede još tri: „Behind the walls of Silence“ (2010.), ”Soul’d Out” (2014.) i „Black Tears“ (2018.) koji je objavljen za austrijsko, njemačko i švicarsko tržište, i to za Mercury Records/Universal Music Group, te s tim albumom (prodanim u više od 50.000 primjeraka) napravio odličan temelj za ono što ga tek očekuje – peti album nakon kog će uslijediti prva velika europska turneja, krajem ove i početkom sljedeće godine.

Zanimljivo za spomenuti je i njegov endorsement ugovor s Ibanezom gdje se može očekivati i Signature Ibanez serija gitara s njegovim imenom.