Šire se glasine o okupljanju klasične postave Smashing Pumpkinsa

Smashing-Pumpkins-1994-Press

 

Da li je zaista moguće okupiti dobru staru klasičnu Smashing Pumpkins postavu benda ili se Corgan samo potajno tomu nada?

Frontmen benda, Billy Corgan ovaj je tjedan objavio video na Facebook stranici Smashing Pumpkinsa kako bi “utišao glasine” o ponovnom okupljanju benda te potvrdio da nakon 17 godina ipak komunicira s basisticom D’arcy Wretzky. Iako je navodno htio smanjiti uzbuđenje koje se stvara među fanovima zbog te mogućnosti, ostavljen je dojam da jednakom silinom to želi i sam Corgan, no čini se da izbjegava to javno izreći jer još uvijek ne zna kako ostatak benda diše.

Davne 1988. Smashing Pumpkins su osnovali pjevač Billy Corgan, gitarist James Iha, basistica D’arcy Wretzky i bubnjar Jimmy Chamberlin. Jimmy je prvi napustio bend nakon tragične smrti klavijaturista Jonathan Melvoina, no povremeno se vraćao bendu, te je uključen u trenutnu postavu kojoj se i James Iha pridružio na nekoliko nastupa ovo proljeće.  Wretzky je napustila bend 1999. i od tada je prekinuta sva komunikacija između nje i Crogana. Pjevač se sada raduje ostvarenom kontaktu i ističe da mu je jedino bitno obnoviti prijateljstvo, no nije uspio sakriti uzbuđenje oko ideje da se klasična postava benda ipak okupi.