Sisački instrumentalni noise trio ### izdao prvi dio glazbenog diptiha “Uzvodno/Nizvodno”

Sisački instrumentalni noise trio ### izdao je prvi ovogodišnji EP imena “Uzvodno”.

“Uzvodno” je peto samostalno izdanje ### i ujedno čini čini polovicu diptiha “Uzvodno/Nizvodno” kojeg ### do kraja godine planiraju izdati na vinylu. Za razliku od mukotrpno i slojevito snimanog albuma “Svjetlo”, “Uzvodno” donosi sasvim suprotan, ogoljen, bazičan i sirov pristup.

Sniman je uživo tokom tri dana krajem 2017. godine, a postavi se na basu pridružila Anja Tkalec, česta gošća benda, inače basistica Punčki. EP je snimio, miksao i masterirao Saša Rajković koji nastupa pod imenom Zarkoff, dok dizajn i pakiranje nadolazećeg fizičkog izdanja potpisuju Andro Giunio i This Town Needs Posters.

Promocija EP-a održat će se u velikoj dvorani Pogona Jedinstva 02. ožujka 2018. uz gostovanje benda Tus Nua, u ambijentu svjetlosno-zvučne instalacije koja se izvodi za potrebe promocije.

Sisački instrumentalni trojac ### imali smo priliku bolje upoznati tokom našeg posljednjeg intervjua kojim smo se približili ideji multimedijalnog projekta i posljednjeg izdanja “Svjetlo”. Intervju možete pročitati na poveznici ovdje.