Six-String Diary

nebo

Nakon prošlogodišnjeg nastupa kao support act blues legendi Johnny Winteru u zagrebačkom klubu Bogaloo, Nebojša Buhin – Nebo i njegov prateći bend The Downstrokes nastupili su na "1. Zagreb International Blues festivalu" kao support američkom gitarskom virtuozu Gregu Kochu.

Ovaj nastup urodio je dugo očekivanom suradnjom te je Greg u studiju "Croatia Records"-a snimio gitare na novoj pjesmi Nebojše Buhina "Rollin’" koja će se naći albumu koji će izaći do kraja studenog pod naslovom "Six-string Diary".

Rad na albumu traje već 2 godine, a snimanje albuma započelo je u Dallasu (Texas, USA) početkom ove godine gdje je američki bubnjar i producent Mike Gage snimio bubnjeve. Rad na albumu trenutno je u završnoj fazi, a gostuje nekoliko vrsnih domaćih glazbenika: Robi Vrbančić, Martin Petračić, Marko Petrović, Goran Kovačić, Jura Leikauff, Zvonimir Bučević- Buch… Album će sadržavati 10 instrumentalnih pjesama, uključujući obradu pjesme Erica Claptona "Behind the sun".

Ovo je prvi album Nebojše Buhina nakon trogodišnje stanke i albuma "Guitar Language" koji je nagrađen Porinom 2008. Nakon nastupa u Memphisu (USA) na 26. IBC Challenge-u u siječnju ove godine, koncertna aktivnost nastavila se i tijekom ljeta te je održano nekoliko nastupa, u postavi sa vokalistom Mladenom Rakasom, od koji se izdvajaju – festival “Jazz is Back” (Grožnjan), "Jazz & Gourmet" (Umag) te 1. Gospić Blues festival.