Sjajni THE SIIDS gostuju u novoj epizodi emisije „Dnevni Boravak na kvadrat“

Foto: Kristijan Vučković

THE SIIDS, perspektivni riječki projekt Stanislava Grdakovića i Darka Terlevića, glazbenika koji su javnosti do sada bili poznatiji po radu u bendu Morso, Radio Rijeka ugostit će u svom Dnevnom Boravku na kvadrat.

U petak, 19. siječnja, točno u 17 sati kreće 12. epizoda emisije „Dnevni Boravak na kvadrat“ koja donosi akustični koncert sjajnog dvojca THE SIIDS uz prijenos uživo na Radio Rijeci! Dnevni Boravak do sada je ugostio zvučna imena poput Ena Face, Nene Belana & Fiumens, Callahana, My Buddy Moose, Moskva i brojnih drugih, a u najnovijoj epizodi dovodi novo zvučno ime riječke glazbene scene.

Prvu audio premijeru  THE SIIDS su imali početkom prošle godine kao dio predstave „Love Is All“ plesne skupine Flame, producentice i koreografkinje Martine Hrlić Rogić. Potaknute izuzetno pozitivnim reakcijama publike, glazbene skice nastale tokom kreativnih traženja u Australiji poprimile su u vrlo kratkom roku oblik gotovih pjesama nastalih na tragu najboljih uradaka indie i electro pop/rock zvuka bendova kao što su Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, The Presets, M83 i Depeche Mode. Pjesme su ovaj put snimljene na engleskom jeziku, a među deset studijskih dragulja posebno je zasjala prva predstavljena pjesma „Meaningless/Weightless“ kojom su najavili debitantsko izdanje.

THE SIIDS su nam već ranije dali naslutiti da uskoro možemo očekivati još iznenađenja iz kreativne mape ovog perspektivnog riječkog projekta. Kako ekskluzivno za Mixer.hr otkrivaju, ekranizacija novog singla „Lovers“ donosi nam nastavak ljubavne priče u koju nas je uvela pjesma „Meaningless/Weightless“.

Book Caffe Dnevni Boravak zatvara svoja vrata u 14 sati, a ulaz je moguć samo uz pozivnicu od 16:20. Ekskluzivne pozivnice za ovu epizodu mogu se uloviti od danas na šanku riječkog caffea, a program traje od 17:00 do 18:30.