Skretničari kao predgrupa Markyu Ramoneu i Blitzkriegu

markydrumsb

U petak, 09.12. u Zagreb stiže Marky Ramone, jedini živući član iz postave Ramonesa koja je primljena u Rock n Roll kuću slavnih i dobitnik Grammya za životno djelo. Povodom obljetnice 40 godina izlaska kultne ploče The Ramones, u Pogonu Jedinstvo svirat će sve hitove i klasike benda.

Marky Ramone, sa svojim bendom Blitzkrieg, na europski dio turneje 40 godina punk rocka, stiže iz Južne Amerike. U Kolumbiji je svirao kao predgrupa legendarnim povratnicima na svjetsku pozornicu- Guns and Roses.

Ramonesi su inspirirali više bendova od svih, osim možda Beatlesa. Sex Pistolsi, Clash, Nirvana, Metallica, Misfits, Green Day i bezbroj drugih duguju svoje karijere zvuku Ramonesa. I wanna be sedated, Pet Sematary, Blitzkrieg Bob, Rockaway beach, Sheena is a punkrocker, Rock n roll highschool, samo su neki od evergreena uz koje su odrasli mnogi.

Kako te pjesme zvuče danas, zašto su ih na svojim koncertima kao obrade izvodili neki od najvećih svjetskih rock glazbenika, provjerite 9.12. na koncertu u dvorani Jedinstvo, Trnjanski nasip.

Kao predgrupa na pozornici će mu se pridružiti Skretničari, pravi primjer zagrebačke stare škole beskompromisnog, na momente mračnog, ali uglavnom zajebantskog punka. Njihove stvari ‘’Banda’’, “Bob Rock sluša punk rock”, “Svi za jednog”, ‘’Rupa je rupa’’, “Sjene sa pruge” i ‘’Dijana’’ nalazi se na plejlistama većine zagrebačkih pankera (a i šire). Ukratko, Skretničari su jedan od rijetkih bendova na sceni koji na jednom mjestu može okupiti ekipu srednjoškolaca i ekipu od četrdeset plus godina koja više baš i ne izlazi na koncerte, ali ih njihovi koncerti mogu izvući iz kolotečine. Na koncertima Skretničara poga i staro i mlado!

SATNICA:

Vrata se otvaraju u 20:00 sati
Predgrupa Skretničari nastupa u 21:00 sat
Marky Ramone nastupa u 22:00 sata
Očekivano vrijeme završetka oko 00:30 sati

Nakon koncerta selimo vrata do, u Močvaru na Rock, Stock & Two Smoking Barrels – The RAMONES after

Cijena karte za koncert je 130 kn, odnosno 150 kn na dan koncerta. Možete ih nabaviti u cd shopovima te putem sustava Eventim www.eventim.hr