Slayer najavio prve datume oproštajne turneje

Metal titani Slayer se, kako smo otkrili prije dva dana, nakon posljednje svjetske turneje povlače u mirovinu.

Najavljena oproštajna svjetska turneja startat će već ove godine u svibnju, a poznati su i datumi prvog dijela američke turneje na kojoj će Slayer okupiti podršku bendova Lamb of God, Anthrax, Behemoth i Testament. Tko će se naći uz bok Slayerima na europskoj turneji i da li će se Lombardo pridružiti originalnim članovima benda na oproštajnoj turneji, tek ćemo otkriti narednih dana.

Vijest o povlačenju metal legendi je najavljena u ponedjeljak video kompilacijom najsvjetlijih trenutaka karijere ovih pionira metal scene od njezinih početaka do danas. Vijest, iako neočekivana, ipak nije došla kao preveliko iznenađenje fanovima. Tokom posljednjih godina, frontmen Tom Araya je opetovano ponavljao kako mu se mijenjaju prioriteti te da se unatoč ljubavi prema energičnim nastupima želi povući sa scene. “Nakon 35 godina vrijeme je da uberem mirovinu“, izjavio je Araya prije dvije godine u intervjuu za magazin Loudwire.

Reakcije fanova na objavljenu odluku su podjeljene, dok je jednima odluka izazvala razočarenje, drugi se slažu da je vrijeme da se bend ugasi jer nakon odlaska bubnjarske mašine Dave Lombarda i preuranjene smrti gitarista Jeffa Hannemana bend jednostavno nije ono što je bio.