Slayer se gasi i oprašta od fanova velikom svjetskom turnejom

Metal titani danas su pripremili nemilo iznenađenje fanovima na svojim službenim kanalima, Slayer se nakon posljednje svjetske turneje povlači u mirovinu.

Vijest je objavljena video kompilacijom najsvjetlijih trenutaka karijere ovih pionira metal scene od njezinih početaka do danas. Vijest, iako neočekivana, ipak nije došla kao preveliko iznenađenje fanovima. Tokom posljednjih godina, frontmen Tom Araya je opetovano ponavljao kako mu se mijenjaju prioriteti te da se unatoč ljubavi prema energičnim nastupima želi povući sa scene. “Nakon 35 godina vrijeme je da uberem mirovinu“, izjavio je Araya prije dvije godine u intervjuu za magazin Loudwire.

Reakcije fanova na objavljenu odluku su podjeljene, dok je jednima odluka izazvala razočarenje, drugi se slažu da je vrijeme da se bend ugasi jer nakon odlaska bubnjarske mašine Dave Lombarda i preuranjene smrti gitarista Jeffa Hannemana bend jednostavno nije ono što je bio.

Datumi oproštajne turneje zasad nisu objavljeni, no nagađa se da će “najavljena” oproštajna svjetska turneja startati već ove godine. Da li će se Lombardo pridružiti originalnim članovima benda na oproštajnoj turneji, tek ćemo otkriti narednih dana.