Slipknot ponovo na bini

slipknot

Slipknot se nakon teškog perioda koji je iza njih vratio na pozornicu vrlo emotivnim nastupom održanim na fastivalu Sonisphere.

Vrativši se korak nazad, odjeveni u svoje prepoznatljive crvene kombinezone s početka karijere i orginalne maske iz istog razdoblja, Corey Taylor i društvo odali su počast svom preminulom basistu u čiji je spomen na bini stajao njegov stari kostim i instrument.

Basist Paul Gray, koji je bio jedan od osnivača i glavnih pokretačkih snaga benda, preminuo je od posljedice predoziranja prije godinu dana. Za potrebe novih nastupa zamjenio ga je Donnie Steel – gitarist iz orginalne postave benda koji se i osobno zadnjih godina družio s Grayem. Steel je svirao gitaru na Slipknotovom „Mate. Kill. Eat. Repeat.“, ali je napustio band 1996. Na nastupu u Grčkoj, Steel je ostao skriven publici svirajući Grayeve dionice i time stvorio dojam da je Gray još jednom prisutan.

Dvadesetak tisuća fanova u publici pružilo je veliku potporu bendu tokom cijelog seta od četrnaest pjesama pjevajući u glas s Coreyem.

Setlista: Intro; (Sic); Eyeless; Wait and Bleed; The Blister Exists; Liberate; Before I Forget; Pulse of the Maggots; Disasterpiece; Psychosocial; Heretic Anthem; Duality; Spit It Out; People = Shit; Surfacing.