Sloanwall – “Nastupima nastojimo razvaliti publiku iz cipelica”

Sloanwall, peteročlani bend iz Zagreba, na sceni djeluje tek četiri godine, a iza sebe broji dva EP izdanja pod naslovima “Dawn of light” i “vol. II”. Sloanwallova se pred publikom etablirao koncertnim nastupima koji slove za njihovu najveću kvalitetu, a potvrdili su to  mnogobrojnim koncertima u regiji kao predgrupa bendovima kao što su Nightstalker, Game Zero, Lost Lucid, Tuber i Dronehunter, nastupom na Tides of Youth festivalu na Cresu te kao organizatori Stoneville programa u zagrebačkoj Medici.

Kako mladi bendovi na sceni uvijek ističu da im se ne pridaje dovoljna pozornost, nastojimo to ispraviti kratkim predstavljanjima na našem portalu Mixer.hr, a kao izgovor za razgovor s zagrebačkom petorkom Sloanwall iskoristili smo njihov nadolazeći nastup u Saxu u sklopu programa Kreativnog glazbenog kolektiva.

Sloanwall se predstavlja kao peteročlani groove rock bend iz Zagreba. Za nekoga tko nije do sada imao prilike upoznati se s vašim opusom, kako biste najlakše približili njegove karakteristike?

Sloanwall se svodi na moć riffova uz žestoke vokale i čvrsti groove. Sviramo glazbu koju i sami volimo slušati.

Kažete da su vaša najveća kvaliteta definitivno vaši live nastupi. Kakav nam to kaos spremate u Saxu?

Bit će kaos sigurno, potrudit ćemo se da bude. Dobre vibre, pozitivna energija i headbang.

Iza sebe imate dva EP-a, “Dawn of light” i “vol. II”. Pretpostavit ćemo da će glavni dio repertoara činiti upravo ova dva mini izdanja. Spremate li nam neko iznenađenje u vidu novog materijala?

Stalno radimo na novim materijalima tako da sviramo i par pjesama koje nisu još snimljene. Naravno, sviramo i starije s oba EP-a.

Kroz jednu objektivnu prizmu, da li biste mogli definirati što novo i zanimljivo svojim glazbenim projektom donosite na hrvatsku glazbenu scenu?

Glazba koju sviramo nije sigurno novo izmišljena, ali pokušavamo napraviti neki balans između stoner rocka i metala te time staviti naš potpis na žanr glazbe kojem se nažalost u Hrvatskoj ne daje dovoljno pozornosti.

Također, pokušavamo naš PR svesti na live nastupe te time dobiti publiku nešto više nego putem društvenih mreža. Znaš ono kad dođeš na random koncert i neki bend te razvali iz cipelica pa to moraš prepričati frendu i pustit mu stvar? To pokušavamo.

U pokušaju da nađete svoje mjesto na domaćoj glazbenoj sceni, koji je vaš pogled na trenutno stanje?

Trenutno ima stvarno puno novih i dobrih bendova kod nas i to u svim žanrovima. Nažalost, za njih nema dovoljno medijskog prostora niti dovoljno publike.

Svaki glazbenik, svaki bend sa sobom donosi cijelu paletu momenata koji su oblikovali njihov kreativni smjer. Koji je to trenutak definirao vas osobno?

Teško bismo izdvojili samo jedan specifičan trenutak. Mislim da je presudno bilo to što slušamo sličnu glazbu i što se znamo još od osnovne škole. Svirali smo prije i u drugim bendovima pa smo odlučili napraviti Sloanwall nakon što su se oni raspali. Nakon prve probe sve je bilo jasno.

Koje svirke uz najavljeni program u Saxu držimo na radaru?

Za sada imamo dogovoren koncert u Hard Placeu, Biggest Little Rock Festival koji traje tri dana, sviramo na finalnoj večeri u subotu, 28. travnja s francuskim The Mistaken Sons of Alabama. U pregovorima smo za koncerte u Sloveniji i Italiji…

(Emanuela Tomino/Mixer.hr)