Slovenski duo zalagasper objavio album “4”

Osim glazbenom dijelu, talentirani duo veliku pažnju daje i vizualnoj estetici

fotografija: Lana Špiler

Zalagasper (Zala Kralj i Gašper Šantl), ljupki duo moderne glazbe, osvojio je milijunsku publiku electro-pop baladom „Sebi”, kojom su 2019. godine nastupili na Natjecanju za pjesmu Eurovizije.

Nakon zapaženih singlova koji su uslijedili, talentirani glazbenici objavili su prvijenac „4″. Hrvatskoj publici album je dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu te kao dvostruki vinil.

Album „4″ sastoji se od pjesama na slovenskom i engleskom jeziku te je kombinacija ranije objavljenih singlova i potpuno novih pjesama. Jedna od takvih je i sanjiva pop-uspavanka „Box“, s kojom se zalagasper pomalo odmiču od zvuka na koji su nas do sada navikli, a za koju će 21. veljače biti objavljen i prateći videspot, a do tada je možemo slušati u sklopu albuma:

Zala i Gašper svoj su prvi singl „Valovi” objavili 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal” u kategoriji „Best Song of 2017″. Nakon nastupa na Euroviziji i objavljivanja EP izdanja „Štiri”, zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me“, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku:

Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska).

Osim glazbenom dijelu, talentirani duo veliku pažnju daje i vizualnoj estetici. To je vidljivo i u njihovim spotovima, koji su na YouTubeu skupili više od četiri milijuna pregleda, kao i pomno njegovanom Instagram profilu, gdje bilježe brojku od gotovo 50.000 pratitelja.

Album „4″ dostupan je digitalno te na dvostrukom vinilu, a uživo će premijerno biti predstavljen 27. veljače u ljubljanskom Kinu Šiška.