Slovenski glazbeno-ljubavni par “zalagasper” nastavlja oduševljavati

Novu pjesmu prati videospot s kadrovima snimljenim tijekom njihovog boravka u Tel Avivu prošlog svibnja,

zalagasper / Fotografija: Lana Špiler

Slovenski glazbeno-ljubavni par Zala Kralj & Gašper Šantl, koji djeluje pod umjetničkim imenom zalagasper, predstavlja novi singl!

Sanjiva i emotivna atmosfera postala je njihov prepoznatljivi glazbeni pečat, a u tom tonu nastavljaju i u novoj pjesmi “origami“. 

“Iako riječi pjesme daju naslutiti da se radi o ljubavnoj tematici, zapravo također govore i o vječnoj potrazi za smislom života. Govori o važnosti naših osjećaja te onom teškom periodu, kada ne osjećamo ništa; kada smo prazne stranice papira, koje se mogu složiti u različite oblike – u najbolje verzije sebe”, otkrivaju Zala i Gašper značenje nove pjesme.

Novi singl “origami” par je kreirao i snimio u periodu izolacije, u okruženju vlastitog doma: “Pjesma je nastala u vrlo zatvorenom okruženju; u potpunosti smo je snimili u vlastitoj dnevnoj sobi u periodu izolacije, koji smo iz dana u dan doživljavali drugačije. Osjećaji praznine su na momente bili ugodni, a na momente vrlo teški. Počeli smo se baviti raznim hobijima, a jedan od njih bio je upravo origami, koje smo kreirali svakog jutra.

Pjesmu prati i videospot s kadrovima snimljenim tijekom njihovog boravka u Tel Avivu prošlog svibnja, tijekom natjecanja za Eurosong 2019., gdje su predstavljali Sloveniju i bili jedno od najugodnijih iznenađenja manifestacije.

Ovi talentirani glazbenici i autori svoj prvi singl “Valovi” objavili su 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem “Zlata piščal” u kategoriji “Best Song of 2017”. Nakon nastupa na Euroviziji s pjesmom “Sebi” te zatim objavljivanja EP izdanja “Štiri”, zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom “come to me”, prvim singlom na engleskom jeziku.

U veljači ove godine predstavili su i svoj debitantski album “4”, koji donosi kolekciju svih njihovih singlova na slovenskom i engleskom jeziku.

Nova pjesma “origami” predstavlja njihov novi autorski materijal u 2020. godini, a dostupna je u radijskom eteru te putem digitalnih glazbenih platformi.

***
Moglo bi vas zanimati: 

Retro-estetika u “boxu” slovenskog dua zalagasper