Slovenski The Dreams nastupa na Vallemaggia Blues festivalu uz najbolje svjetske bluesere

Slovenski The Dreams, sedam sjajnih i iskusnih glazbenika, prvenstveno inspiriranih glazbom američkih velikana The Allman Brothers Band, nastupit će ove godine na 17. izdanju čarobnog Vallemaggia Blues festivala u Švicarskoj, koji je tokom višegodišnje tradicije ugostio slavna imena poput Wishbone Ash, Keb’ Mo’, Walter Trout, Uriah Heep, Dana Fuchs, Lucky Peterzon, Nazareth, Spin Doctors, Status Quo, Texas Slim i brojnih drugih.

Tokom deset dana, između 06. srpnja i 03. kolovoza, nekoliko pitoresknih gradova talijanskog kantona Švicarske ugostiti će najmanji Big Blues festival na kojem će nastupiti zanimljiva svjetska imena gitarističkog svijeta poput Alberta Leeja, Jeff Jenden Banda, Mike Zita, da nabrojimo tek neke. Slovenska sedmorka nastupit će 25. srpnja uz Blues Caravan 2018. i Mike Zita, Bernarda Allisona i našu Vanju Sky, koja je potpisala ugovor za poznatu njemačku diskografsku kuću Ruf Records i krajem veljače objavila debitantski album “Bad penny” na kojem su joj se pridružili upravo Mike Zito i Bernard Allison.

The Dreams je bend koji je svoje koncertno putovanje započeo 2011. u klubu Cankarjevoga doma u Ljubljani. Kao što i samo ime benda govori, njihova je glazba posvećena velikanima američkoga blues rocka, ali i ljubavi prema svirci uživo i odlučnosti da se na pozornici dogodi ono što se i mora dogoditi. Njihovi se koncerti najčešče pretvaraju u spontane jam sessione u kojima istražuju zvukove rocka, bluesa, countryja pa čak i jazza. Sa publikom dijele beskompromisnu energiju koju ulažu u svoj performans.