Snovi – “Ekliptika”

MedVid produkcija i šarolika platforma VisuaLab / EduSplash – Multimedijska Platforma za edukaciju i razvoj svojom suradnjom iznjedrile su zanimljiv video uradak pulskog ambijentalnog benda SNOVI.

Radionica scenske rasvjete, Edukacija o Vj-ingu i mapping-u te Edukacija snimanja kamerom i montaže zajedničkim snagama kreirali su spot za pjesmu “Ekliptika”. Spot je sniman u svibnju ove godine na predivnoj lokaciji Fort Punta Christo.

Snovi su se na europskoj progressive sceni etablirali 2011. svojim istoimenim instrumentalnim prvijencem, dok su eteričnim nasljednikom po imenu „Ciklus“ privukli pažnju brojnih stranih kritičara i uvrstili se u katalog prog albuma koje svaki pronicljivi glazbeni znalac mora poslušati. Kreativnom stvaralaštvu bend se vratio početkom ove godine i rezultat je treći dio nadolazećeg albuma “Worlds Upon the Land”. EP je objavljen sredinom srpnja i donosi tri nova autorska uratka na kojima su, uz originalni trojac, svoj pečat ostavile još tri kreativne duše – Dejan Gotal (bubnjevi na Yellow Is Nice i Trigger The Chronometers) te Branko Radić (klavijature i truba) i Branko Sterpin (truba) na pjesmi „Yellow Is Nice“.