Snovi – “Sento de Autuno”

Snovi su ovih prohladnih dana za sve “jesenske duše” predstavili novi video uradak za pjesmu “Sento de Autuno”.

Ambijentalni progressive bend Snovi, s kreativnom bazom u Puli, vratio se stvaranju početkom ove godine i rezultat je treći dio nadolazećeg albuma “Worlds Upon the Land”. EP je objavljen sredinom srpnja i donosi tri nova autorska uratka na kojima su, uz originalni trojac, svoj pečat ostavile još tri kreativne duše – Dejan Gotal (bubnjevi na Yellow Is Nice i Trigger The Chronometers) te Branko Radić (klavijature i truba) i Branko Sterpin (truba) na pjesmi „Yellow Is Nice“.

Videospot za pjesmu „Sento de Autuno“ rad je londonskog vizualnog umjetnika po imenu Zhel, u čijem će se novom filmskom uratku naći i glazba ovog pulskog benda. Spot je sniman na lokacijama u Puli i Londonu, a posebnu sanjivu notu instrumentalu daje solo flaute koju je odsvirala Samanta Stell.

Snovi su se na europskoj progressive sceni etablirali 2011. svojim istoimenim instrumentalnim prvijencem, dok su eteričnim nasljednikom po imenu „Ciklus“ privukli pažnju brojnih stranih kritičara i uvrstili se u katalog prog albuma koje svaki pronicljivi glazbeni znalac mora poslušati.