Snow Patrol lansirali novi singl “Life On Earth”

Uživamo u proljeću i već smo zaboravili na snijeg, ali ne i na Snow Patrol! Britanski alternativni rokeri predstavili su najnoviju pjesmu s nadolazećeg albuma “Wildness”.

Videospot za singl “Life On Earth” snimljen je u impresivnoj Europskoj svemirskoj agenciji u Nizozemskoj, a premijerno ga je putem svog Twitter profila “lansirao” britanski astronaut Tim Peake. Uz frontmena Garyja Lightbodya koji istražuje svemirsku postaju u spot su prikladno uklopljeni i simboli života na Zemlji poput scena djetinjstva i odrastanja.

Snow Patrol je irsko škotski bend osnovan 1993. godine. U ranijim godinama djelovanja svrstavani su u indie rock dok su početkom dvijetisućitih istaknuli kao bitan dio post-Britpop pokreta.

Od debitanskog albuma „Songs for Polarbears“, objavljenog 1998. godine, Snow Patrol je dostigao impresivnu brojku od oko 15 milijuna prodanih albuma, više od milijardu streamova, pet platinastih albuma u Velikoj Britaniji, a nominirani su i za Grammy, BRIT te Mercury nagrade. Nakon što su 2012. godine završili s Fallen Empires turnejom, članovi su odlučili uzeti pauzu te se posvetiti svojim samostalnim projektima. Kako je Mixer.hr ranije pisao, frontman benda Lightbody izjavio je kako je pauza bendu izrazito koristila te da je sada pravi trenutak za album.

Sedmi studijski album “Wildness”  nakon sedam godina čekanja izlazi 25. svibnja ove godine. Službeni trailer donosi naznaku onoga što se od albuma može očekivati:

(izvor: http://snowpatrol.com/)