Solarov predstavio svoj ljetni antihit – “Antiturist”

Pjesma „Antiturist“ je najnoviji glazbeni uradak grupe Solarov, a ostvaren je u produkcijskoj i gostujućoj suradnji sa Lukom Tralićem Shotom, producentom, autorom i pjevačem grupe Elemental. Kemija između Solarova i Shota traje od prvog singla „Vlakovođa“, koji je također sniman u Shotovom studiju pod njegovom producentskom palicom. „Antiturist“ je vrlo živo, sirovo i dinamično lice grupe Solarov u koje su uspjeli utisnuti svu svoju energiju, glazbene utjecaje i ekspresiju na sebi svojstven način.

Momci iz Solarova suglasni su da im je snimanje „Antiturista“ bilo sigurno najbolje i najzanimljivije studijsko iskustvo do sada te su rekli:

„Sama pjesma nastajala je brzo, na jednoj ili dvije probe. Inicijalna ideja nam je bila snimiti nešto što bi moglo tematski biti vezano za ljeto (koristi se naziv ‘ljetni hit’), ali što bi imalo neku sasvim drugačiju viziju tog godišnjeg doba…nešto što je različito od lakonotih ljetnih pjesmuljaka, a opet iskreno. Kako baš nismo fanovi ljeta, tema se nametnula sama. Možda niste u totalnoj negaciji ljeta poput nas, ali da ima iritantnih momenata – ima! Neke od tih momenata pokušali smo uloviti i ovjekovječiti u ovoj simpatičnoj festivalskoj kompoziciji.“

S bendom se nije složio i Luka Tralić Shot te je izjavio:

„S bendom Solarov još otprije sam surađivao kao producent nekih njihovih pjesama. Kada smo počeli raditi na ovoj pjesmi, inicijalno sam trebao biti samo producent. Super pjesma, izvrsni riffovi, samo nešto ne štima – ti ljudi stvarno ne vole ljeto! Zezali smo se dok smo radili na pjesmi da ću im ja sada doći i kontrirati u jednoj strofi i pokopat sve te njihove zimoljubne i kišofilne gluposti. Negdje na relaciji od prostorije za probe do studija to zezanje je postalo sve ozbiljnije i u jednom su trenutku oni rekli ‘pa ajde!’. Nisu mi trebali dva puta reći! I eto me kao gost na ovoj pjesmi, da malo obranim stavove nas zimogroznih! Naime, ja stvarno volim ljeto, vrućine i apsolutno se ne slažem s ničim što su oni u ovoj pjesmi rekli!“.