„Song for my cat“ novi je instrumentalni album Finger snap Tria

„Song for my cat“ novi je instrumentalni album Finger snap Tria kojim će vas povesti na mirno putovanje u svijet jazza, soula i bluesa. Svaka skladba za sebe odiše glazbenom inteligencijom, razlikuje se od prethodnih i odiše pozitivnom energijom. 

Finger Snap Trio potpuno se unio u ovaj album, a rezultat toga su skladbe koje odišu vrhunskim umijećem i maštovitošću trojice renomiranih i nagrađivanih glazbenika Henrya Radanovića, Zvjezdana Ružića i Branimira Gazdika koji svemu pridonosi osebujnim bubnjarskim elementima.

Nakon mnogobrojnih nastupa i koncerata odlučili su snimiti niz autorskih skladbi, utemeljenih na međusobnoj interakciji i improvizaciji. Album je nastao kao posljedica dugogodišnjeg prijateljstva i bavljenja glazbom,posebice  jazzom.

“U izvedbe autorskih kompozicija unijeti su elementi raznih pravaca i utjecaja u  jazz glazbi koji nas osobno inspiriraju poput latina,funka, etna i ecm-a oslanjajući se pritom na tradiciju i improvizaciju te uvažavajući slobodu glazbenog izražaja svakog pojedinca unutar Fingersnap tria.” (Henry Radanović)

Cijeli album sniman je u „Highway studiju u Rijeci“, a za miksanje, produkciju, uređivanje i finalizaciju zaslužan je Ivan Pešut iz „Green room studio“ Rijeka. Slici na omotu svoj potpis daje slikar Vedran Ružić, fotografijama Ivan Pešut, a dizajnu omota albuma Ivana Franjić Tušek.