Soundgarden rade na heavy zvuku

Soundgarden

Soundgarden se trenutno priprema za svoju ljetnu turneju po Sjevernoj Americi koja starta 2.srpnja u Torontu. Ova jednomjesečna turneja dobro će doći kao pauza bendu koji se ponovo ujedinjen vratio u studio gdje rade na novom materijalu.

Snimamo postepeno, u fazama” izjavio je gitarist Kim Thayil za strane medije. “Imamo već otprilike 14 pjesama u različitim završnim stadijima. Nekada smo bili u mogućnosti posvetiti svoje vrijeme studiju i snimiti sve odjednom no Matt (Cameron) ima obaveze prema Pearl Jamu, Chris (Cornell) ima solo turneju trenutno i Soundgarden počinje s turnejom u srpnju tako da se ovim albumom bavimo uz ove ostale angažmane što i nije loše za nas. Na neki način djeluje poput ispušnog ventila. Nitko nam ne stvara pritisak da se požurimo, tako da zaista možemo uživati u cjelokupnom procesu.“

Bez obzira što je materijal još u povojima, Thayil je izjavio da je vibra novih pjesama definitivno žestoka te da novi materijal istražuje dugo promišljanu ideju agresivnijeg, ali kvalitetnog zvuka te se nadaju da će u ovom procesu uspjeti to materijalizirati.