“Space Oddity” Davida Bowieja za 50. rođendan dobio novo video ruho

Kako bi proslavili 50. godišnjicu objave singla, ali i prigodno za 50. godišnjicu slijetanja čovjeka na Mjesec, popularni hit Davida Bowieja dobio je novi video spot u režiji Tima Popea

Kako bi proslavili 50. godišnjicu objave singla, ali i prigodno za 50. godišnjicu slijetanja čovjeka na Mjesec, popularni hit Davida Bowieja, “Space Oddity”, dobio je novi video spot u režiji Tima Popea, a objavljen je na službenoj web stranici pokojne pop ikone.

Pope je svojim novim uratkom objedino nikada do sada objavljene snimke Bowiejevog nastupa u Madison Square Gardenu iz 1997., kada je glazbenik slavio svoj 50. rođendan, i snimke iz studija nastale prilikom priprema za Sound & Vision turneju iz 1990.

Još jedan dio proslave ovih jubilarnih godišnjica bilo je i Mattelovo predstavljanje limitiranog izdanja popularne Barbie lutkice koja je modom utjelovila neizostavan lik pop kulture i sliku Bowiejevog alter-ega, Ziggyja Stardusta.

Mattel je predstavljanje novog modela lutke opisao kao “proslavu dvije ikone pop kulture” te opisao pokojnu glazbenu legendu kao “pop kameleona” hvaleći pritom njegovu “jedinstvenu pojavu u suvremenoj kulturi”. Kako tvrde u priopćenju, posebno dizajnirano pakiranje “Barbie David Bowie” pravi je kolekcionarski dragulj i za fanove Bowieja kao i za fanove Barbie lutaka, a njime se “slavi Bowiejev izniman talent i nepobitan utjecaj na pop kulturu”.

Starwoman? David Bowie Barbie kao proslava jedinstvenog glazbenika