Spiridon – “Čovjek monstrum”

Spiridon, mladi post-punk rockeri iz Makarske s trenutnom adresom u Zagrebu, objavili su najavni singl za istoimeno studijsko izdanje koje bi svjetlo dana trebalo ugledati u veljači sljedeće godine.

“Prvi singl, ujedno i naš prvi videospot, “Čovjek monstrum” objavili smo u subotu 3.12. kao najavu za album koji će nositi isto ime. Ovo nam je drugi studijski album kojeg snimamo u studiju kod Borisa Fischera. Prvi album smo snimili prije 2 godine u Tučepima kod prijatelja Tome Miladinovića. Kroz ove dvije godine je nastalo dosta novih pjesama koje smo odlučili snimiti kroz ovaj mjesec a planirani izlazak albuma je u veljači 2017.” izjavio je gitarist Spiridona, Zvonimir Sokol.

Singl je nastao kao reakcija na društveno-političke tekovine novog doba, a rješenje za njegovu vizualnu materijalizaciju osmislili su sami članovi benda u suradnji s Doris Dodig.

“Čovjek monstrum je nastao inspiriran Životinjskom farmom G. Orwella. Spot je osmišljen i snimljen od strane Spiridona a montažu je odradila Doris Dodig.” nadodao je Zvonimir.

Sljedeći nastup Spiridona ne propustite ovaj petak (9.12.) u Melinu gdje ćete imati priliku čuti nove materijale koji će se naći na novom izdanju, kao i one s prvijenca “Krik”, objavljenog prije dvije godine preko izdavačke kuće Slušaj najglasnije.