Springsteen iznenadio obožavatelje novim live albumom i nikad objavljenom pjesmom

Dosad neobjavljenu pjesmu Springsteen je napisao 2011. za film Harry Potter i Kamen mudraca

Glazbenika koji i u sedamdesetoj prihvaća nove izazove, nakon što je predstavio veličanstven album “Western Stars” i najavio istoimeni koncertni film koji će premijerno biti prikazan ovog rujna u sklopu Toronto International Film Festivala, iznenadio je svoje obožavatelje novim live albumom koji dokumentira njegov akustični set, snimljen 13. listopada 1986. na dobrotvornom koncertu Neila Younga, Bridge School Benefit Concert, održanom u kalifornijskom Shoreline amfiteatru. Koncert je ujedno bio Springsteenovo prvo veliko pojavljivanje nakon završetka velike Born In the U.S.A. turneje tijekom koje je odsvirao 156 koncerata diljem svijeta u periodu od lipnja 1984. do listopada 1985.

Album donosi kolekciju od 10 pjesama, među kojima su se našle “You Can Look (But You Better Not Touch)”, “Born in the U.S.A.” i “Hungry Heart” na kojoj su mu se pridružili Crosby, Stills, Nash & Young. Kako su neki dijelovi master snimke nedostajali, album je “popunjen” snimkama fanova i drugih izvora.

Samo koji dan ranije, Springsteen je predstavio dosad neobjavljenu pjesmu “I’ll Stand By You”. Pjesma će se naći na soundtracku filma Blinded By the Light inspiriranom njegovom glazbom i memoarima Sarfraza Manzoora Greetings from Bury Park: Race, Religion and Rock N’ Roll, jednog od najvećih britanskih fanova glazbenika koji je odrastao uz njegovu glazbu. Film je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu početkom godine, a pjesmu je Springsteen zapravo napisao 2011. za film Harry Potter i Kamen mudraca. Kako je otkrio prije nekoliko godina za BBC Radio 2, pjesmu je napisao za svog najstarijeg sina.

Bila je to velika balada u potpunosti nekarakteristična za nešto što bih sam otpjevao no mislio sam da bi se baš lijepo uklopila u film.”, izjavio je Boss tom prilikom.