Starta MASTER2010!

MASTER2010 je prvo on-line natjecanje gitarista u organizaciji portala MIXER.HR. Cilj je privući što više glazbenika da pokažu svoje umijeće sviranja gitare, a upravo internet kao medij omogućava adekvatnu prezentaciju, komunikaciju i pristup ciljanoj publici.

U svjetskim okvirima ovakva natjecanja nisu novost i privlače pažnju kako glazbenika tako i medija, a jedno od najpoznatijih i najbolje organiziranih je Guitar Idol (UK). Za prijavu na natjecanje ne postoji ograničenja. MASTER2010 je natjecanje otvoreno za sve uzraste i nivoe sviranja gitare. Dovoljno je snimiti video clip minimalne dužine 60 sekundi, na kojemu se vidi i čuje tko što zna, postaviti ga na YouTube i s kratkom biografijom poslati link na portal MIXER.HR na adresu master2010@mixer.hr.

Zaprimanje prijava kreće od 15.02.2010. i traje do 04.04.2010. Svi pristigli radovi biti će postavljeni i predstavljeni u posebnoj rubrici na portalu te ćemo omogućiti posjetiteljima portala da pogledaju i poslušaju sve gitariste i on-line glasaju za svog favorita.

Osim glasovanja publike, poseban žiri sastavljen od ljudi iz glazbene industrije dat će svoj sud o pristiglim prijavama i zajedničkim snagama će odlučiti koja će se tri finalista predstaviti publici uživo na finalnom koncertu  uz pratnju ‘kućnog’ banda TheSideEffects Ivana Mihaljevića koji je i autor glazbe za MASTER jingle.

Stigla je i potvrda  da će se kao član žirija finalu prisustvovati Phil Hilborne (http://www.philhilborne.com/ ), glazbenik, producent, urednik i konzultant magazina kao što su ‘Guitarist’ i ‘Guitar Techniques’ autor mnogih knjiga vezanih uz gitaru i brojnih članaka (‘Guitarist’ (UK), ‘Guitar Techniques'(UK),’Guitar World’ (USA), ‘Guitar Player’ (USA), ‘Total Guitar’ (UK), ‘Rhythm’ (UK), ‘Bassist’ (UK), ‘Play Music’ (UK), ‘Guitar’ (France),’Guitarista’ (Spain)). Posebno je interesantna činjenica da je upravo Phil Hilborne idejni začetnik natjecanja ‘Guitar Idol’.

Glavna nagrada za pobjednika je gitara marke PaulReedSmith jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača gitara (Santana, Al DiMeola, Phil Hilborne…) dok će prvoplasirani po on-line glasovima publike na portalu MIXER.HR osvojiti Ibanez combo gitarsko pojačalo. Za ostale učesnike finala osigurane su također vrijedne nagrade (gitarski efekti, kablovi i žice). Sponzor svih nagrada je tvrtka Nova glazbala d.o.o..

Završna večer biti će zabilježena na video i audio, kako bi i oni koji nisu bili prisutni na finalu mogli pogledati finaliste u akciji.