Startao festival Karlovačko RockOff u Shock Show Industry D’Katran

rockoff_1Otvaranje festivala Karlovačko RockOff pripalo je bendovima DarkvuD, The Hunting Dogs i Radio Aktiv, koji su uistinu ostavili srca na pozornici, a publici, ali i žiriju, priuštili nekoliko sati odlične nove glazbe i vrhunske svirke kojom su uspjeli rasplesati okupljene.

Led su malo iza 22 sata probili The Hunting Dogs, dvojac iz Rijeke sa svojim electro-shocked popom i sjajnom Albom Nachinovich pri mikrofonu. Njihovo poigravanje zvukom priuštilo je publici potpuno novo iskustvo. Elektronski duo koji se poigrava elementima rocka i jazza, uoči nastupa najavio je da se nada „općoj uživanciji“, a ona se za vrijeme njihova nastupa u Shock Show Industry D’Katran, na obostrano zadovoljstvo publike i benda, upravo i dogodila.

Nakon njih, čuli smo nešto potpuno drugačije; sinjski DarkvuD, a publika se pokrenula već nakon uvodne pjesme. Kako su i najavljivali, inspirira ih dobra volja, a cilj im je nasmijati publiku, u čemu su svojim nastupom na Karlovačko RockOff-u u potpunosti uspjeli.

Kraj prve festivalske večeri obilježili su Radio Aktiv, pulsko-zagrebački ska osmerac, dobro poznat domaćoj publici. Iako je njihova koncertna uigranost neupitna, dečki su dali sve od sebe, a publika je njihov nastup i energiju objeručke prihvatila. Jednom su izjavili da je „praktična promocija najbitnija i najbolja uživo“, a jučer su onu pred zagrebačkom publikom odradili besprijekorno. Sve su nožice u Shock Show Industry D’Katran te večeri cupkale uz njihov nastup.

„Prve večeri festivala Karlovačko RockOff u Katranu smo vidjeli nastupe DarkvuDa, The Hunting Dogsa i Radio Aktiva i potvrdilo se predviđanje da ćemo imati pet vraški uzbudljivih klupskih večeri. Veseli nas da na festivalu imamo kremu nove domaće rock scene, a najvažniji zadatak festivala upravo je približiti te odlične mlade autore i bendove medijima i široj javnosti, da ne čekaju kao „mladi“ idućih deset godina“ – izjavio je nakon koncerta predsjednik žirija Hrvoje Horvat.

Slijedećeg petka na pozornicu Shock Show Industry D’Katran popet će se Barbari, Ludwig, Manntra i NoA.

18.9. čeka nas pravi glazbeni vatromet! Festivalski prostor će ispuniti zvukovi pop-rocka, žestokog rock’n’rolla s elementima elektronike, etna i folka, neo soula…

Barbari su peteročlani bend iz Istre, a slove za novo veliko ime na hrvatskoj pop/rock sceni. Članovi benda su Barbara Bunjas, Alen Bernobić, Goran Salvi, Dino Kalčić i Ivan Benažić Benza. Predstavili su se 2013. godine albumom “Monfiorenzo Underground”, a krajem 2014. objavljuju album “Santa Barbara”. Ovaj energičan bend želi u stvaranju pjesama ostati dosljedan sebi, a uspjehom smatraju osmijeh na licima ljudi koji ih slušaju.

Ludwig je spoj stvaralaštva dvojice glazbenika, kantautora i producenata, Stjepana Markovića i Ivana Škunce koji u sebi nose višegodišnje iskustvo komponiranja, glazbene kreativnosti kao i suradnje s renomiranim hrvatskim izvođačima. Svoje autorske pjesme odlučili su podijeliti sa širom publikom.

Manntra je kao vizija, nastala 2011. godine u Umagu, kada su se okupili Marko M. Sekul (vokal i gitara), Zoltan L. (bas) i Andrea K. (bubnjevi).Članovi benda su kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašli svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to elementima folk i etno glazbe. Tako je nastao spoj kojeg su jednostavno nazvali “Balkanski Rock”.Iza sebe imaju dva studijska albuma, “Horizont” i “Venera”, te nekoliko zapaženih singlova poput “Kiša”, “Horizont”, “Mornar” i “Vila”, a trenutno pripremaju treći album.

NoA je djelo talentiranog klavijaturiste i autora Elvisa Sršena.
Pjesma “Sve što želim” je autobiografska, melankolična neo soul priča o nemogućoj ljubavi.
Gosti na pjesmi su Michael Bland i Sonny Thompson, bubnjar i basista Princea koji su s njim snimali i svirali sve hitove u ’90-tima.

Pobjednik festivala na finalu 9.10. osvaja atraktivne nagrade (100 sati snimanja i produkcije u studiju, rad s profesionalnim producentom, produkciju singla i videospota) te nastup kao gost izvođač na koncertu Vatre u Domu sportova 23.10.2015.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna potražite na ulazu u Shock Show Industry D’Katran. Najbržima koji svoje podatke pošalju ne nagradnjacha@mixer.hr poklanjamo 3×2 ulaznice!
Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje u 22 sata.