Steve Austin i kraljevi opasnog rocka nakon 12 godina ponovo u Močvari

todayTrebalo je cijelih 12 godina da u Močvaru ponovo dođu kultni Today Is the Day – kraljevi glasnog i opasnog rocka.

Osnovani početkom devedesetih, Today Is the Day su vrlo brzo pridobili pažnju publike čiji su se interesi kretali kroz žanrove poput noise rocka, mathcore-a, eksperimentalnog metala i sličnih derivata. Uvijek čvrsto vođeni od strane gitarista i pjevača Steve Austina, kroz diskografiju od ukupno 10 albuma Today Is the Day dok su većinu albuma izdali za  Amphetamine Reptile i Relapse Records. Posljednji i još uvijek aktualni album “Animal Mother”, objavljen krajem 2014. godine kod kultnog izdavača Southern Lord Recordings, dobio je odlične recenzije u relevantnim medijima (Cvlt Nation, Terrorizer…), a bend je, zajedno s Neurosis, ostao na poziciji lidera “drugačijeg” metala.

Uz Steve Austina na kormilu, kod Today Is the Day su konstante i dalje sjajni albumi i live nastupi, ali i stalne izmjene članova. Kroz bend je do danas prošlo dvadesetak različitih muzičara, a oni najpoznatiji svakako su Bill Kelliher i Brann Dailor, gitarist i bubnjar rock velikana Mastodon. Kelliher i Dailor su s Today Is the Day snimili album “In the Eyes of God” da bi se nakon prateće turneje preselili u Atlantu i osnovali Mastodon.

Uz posvećenost bendu, Steve Austin u svom Austin Enterprises studiju posljednjih dvadesetak godina radi i kao uspješan producent (snimao je između ostalih i  Lamb of God, Converge i ostale velikane), a uz to vodi i izdavačku kuću SuperNova Records na kojoj je reizdao back katalog Today Is the Day.

S Today Is the Day nema šale – bend nije zaustavila niti totalka u kojoj je proljetos uništen kombi i sva oprema benda. Steve Austin, Trevor Thomas i Douglas Andrae gaze dalje i ako ste fan glasnog rocka – ovo je koncert koji jednostavno ne smijete propustiti.

PONEDJELJAK 7.12. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 65/80 KN

TODAY IS THE DAY (S.A.D.)
www.facebook.com/todayisthedayofficial
www.todayistheday.us

Kao podrška Today Is the Day, u Močvari premijerno nastupaju Talijani Grime. Sporo i teško su osnovne karakteristike ovog sludge/metal benda koji promovira svoj treći album “Circle of Molesters” na kojem uzgajaju najbolje iz tradicije Black Sabbath, Eyehategod, Sleep, Pentagram i ostalih velikana žanra.

www.facebook.com/Grime666Grime