Steve Vai’s Euphoria

EP10BP

Nakon dugog niza godina suradnje s Ibanezom i legendarnog modela JAM, Steve Vai i Ibanez predstavljaju akustičnu gitaru Euphoria. Kako Steve voli dobar zvuk, ali i vrhunsku šminku, tako ni Euphoria nije iznimka.

Euphoria je elektro-akustična gitara iznimno tankog tijela, idealna za sviranje uživo, jer malim dimenzijama omogućava da je svirate gotovo kao električnu. U ponudi su 2 modela – EP5BP i EP10BP. Osnovne su razlike što je „desetka“ izrađena sa više detalja, ima legenarni bršljanov „inlay“ kao i Vai-eva električna. Mašinice su Groverove, dok su na „petici“ standardne. Najbitnija je razlika u elektronici. „Petica“ je opremljena Fishman Sonicore pickupom, te standardnom AEQ210 elektronikom, a skuplji model ima Fishman acoustic Matrix pickup, te Aura elektroniku sa Steveo-vim presetima. Aura je sistem gdje gitara reproducira neku vrstu sampliranog zvuka, te se tako dobije dojam da slušamo gitaru snimljenu studijskim mikrofonom, a ne elektroakustičnu gitaru. Razlika je, naravno, i u cijeni. EP10 je ravno dvostruko skuplji od modela EP10.

Vai-eva Euphoria je, po svemu sudeći, odlična elektroakustična gitara prvenstveno orjentirana na „struju“, jer zbog malog tijela ne može biti akustički vrhunska, te će tako biti i odabir gitarista koje zanima akustika gotovo isključivo za live svirke, dok će većinu studijskih snimanja i ozvučavanja mikrofonom prepustiti ipak nekom drugom modelu.