Steven Wilson – najambiciozniji i najosobniji projekt do sada

steven_wilson

Britanski progresive rock veteran i osnivač Porcupine Tree-a te također ključan faktor glazbenih projekata Blackfield, No-Man i Bass Communion, te odnedavno Storm Corrosion, koji je započeo s frontmanom švedskih progressive metal ikona Opeth (Mikael Åkerfeldtom) – Steven Wilson nam je na svojoj službenoj facebook stranici dao tek toliko podataka o novom materijalu da fanovi zatrepere u iščekivanju službene objave.

Sve će biti otkriveno početkom lipnja na službenoj web stranici posvećenoj novom solo albumu. Materijal je snimljen i spreman za objavu, no radi se još na vizualnom materijalu i verziji deluxe izdanja. Bit će predstavljen kao dva posebna albuma od 40-45min objavljena u zajedničkom setu.

Albumi pod nazivom “Deform to Form a Star” i “Like Dust I Have Cleared From My Eye” bit će dostupni i u blu-ray izdanju sa surround mixom (plus high definition stereo) i hrpom vizualnog materijala vezanih uz pjesme, na kojima radi Lasse Hoile – danski fotograf i grafički dizajner, dugogodišnji Wilsonov suradnik na većini njegovih projekata. Također se razmatra o posebnom izdanju u stilu Insurgentesa, izdanje u vidu knjige tvrdih korica uz koju bi se uz spomenute albume našao i CD s bonus materijalom.

Sam Wilson je za ovo izdanje izjavio “Ovo je bez sumnje jedan od mojih najvećih projekata do sada, vjerojatno najambiciozniji i najosobniji, koji sam uspio ostvariti u suradnji s fenomenalnim glazbenicima poput Nic Francea na bubnjevima, samo za primjer.“.

Datum objave za ovo posebno izdanje koje fanovi nestrpljivo iščekuju predviđen je za rujan.