Stjepan Hauser u novom spotu okružen šumom i mladim glazbenicima

Prvi Hauserov samostalni album, "Classic" izlazi 7. veljače

Hauser je objavio novi spot za remek-djelo svjetske klasike. Na violončelu je odsvirao „Nessun Dorma“, ariju iz zadnjeg čina opere “Turandot” Giacoma Puccinija.

Arija je postala globalno popularna nakon što ju je Luciano Pavarotti zapjevao na otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva 1990. godine.

Spot je sniman u Istri, točnije Istri, u Šijanskoj šumi (“Kaiserwald”), a Hauserovu emotivnu i moćnu izvedbu prati sedamdesetak djece iz dječjeg simfonijskog orkestra, Udruga So Do – El Sistema Hrvatska. Režiju potpisuje Medvid produkcija.

Lokacija za snimanje također ima važnu simboliku jer je Stjepan Hauser prohodao baš u toj šumi.

 

„Nessun dorma“  će biti objavljena na Hauserovom prvom solo albumu „Classic“ (Sony Classical/Menart). Na albumu će biti Hauserove omiljene klasične melodije koje je pažljivo birao i aranžirao za violnčelo.

Album je snimljen u pratnji Londonskog simfonijskog ortkestra, a produkciju potpisuje Robin Smith.

„To su najljepše  i najromantičnije melodije ikad napisane u klasičnoj glazbi. Djela najvećih kompozitora, odsvirana na violončelu, najljepšem i najromantičnijem instrumentu ikad“, opisuje tako Hauser svoj  prvijenac.

Posebnu pažnju je posvetio i Mozartu koji je napisao mnogo predivnih djela pa je bilo teško odabrati što staviti na album, kaže Hauser, koji je za ovaj album odabrao dirljive  polagane stavke iz „Concerto for Clarinet „ i „Piano Concerto No. 21“ i „Lacrimosa“ iz Mozartovog Requiema.

Među skladbama koje je obradio su još i „Swan Lake“ (Tchaikovsky),  „Piano Concerto No. 2(Rachmaninoff), „Lascia Ch`io Pianga“ iz opere „Rinaldo“ (Handel) …, ukupno 16 vrhunskih djela izvedenih na violončelu. 

Popis pjesama:

 1. Swan Lake    
 2. Rachmaninov 2nd Piano Concerto    
 3. Caruso    
 4. Air on a G String    
 5. The Nutcracker Suite    
 6. Concerto for Clarinet    
 7. Nocturne in C Sharp    
 8. Intermezzo (Cavalleria Rusticana)    
 9. River Flows in You    
 10. Lascia Ch’io Pianga    
 11. The Lonely Shepherd    
 12. Piano Concerto No. 21    
 13. Nocturne    
 14. Nessun Dorma    
 15. Lacrimosa    
 16. Adagio for Strings