Što slušati? | Artan Lili donose dvostruku dozu “novog rock ‘n’ rolla”

Jedan od najboljih novih regionalnih bendova

Foto: Ivana Čutura

Artan Lili, hrvatskoj publici dobro poznat beogradski noise-pop bend od svog se pojavljivanja ustoličio kao jedno od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene.

Njihova prva dva albuma, Artan Lili i New Deal naišli su na sjajne reakcije publike i kritike, a Croatia Records ih po prvi put objavljuje na CD-u.

Artani Lili su objavom albuma Artan Lili donijeli novi zvuk u grad, a svojevremeno je Bojan Slačala, spiritus movens benda, drugi studijski album New Deal najavio riječima: “Novi rock ‘n’ roll na Balkanu.”

Artan Lili su upravo to, a potvrda je stigla u vidu sjajnih singlova Ono što te neće, Profesionalci, Jutro, D.E.P.R.A. i Salonac.

Za svoju publiku Artani uvijek imaju neko iznenađenje, a u ovom slučaju to je sjajna bonus pjesma Najgori od svih. Dok se čeka novi datum odgođenog koncerta u Tvornici kulture sada se može uživati u dvostrukoj dozi glazbi koji donose. 

Foto: Ivana Čutura

Objava prva dva albuma Artan Lilija na CD-u uvod je u objavu trećeg studijskog albuma III koji su predstavili s čak pet pjesama objavljenih u pet dana. S pjesmama Maca, Foliram, Priča, Oud i Pedana Artani su napravili novi iskorak, sukcesivni model koji prakticiraju od svojih početaka ilitiga singl po singl ovaj je put značio i pet novih spotova u pet dana.

Zbog epidemiološke situacije u državi izdanje s prva dva albuma Artan Lilija realizirano u suradnji Croatia Recordsa i PGP RTS-a dostupano je u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa ili na svim važnijim streaming platformama.