Što slušati? | Magnar uz “Nostalgiju” donose žestoke ritmove i ekspresivnu melodiju

Svježi i dinamičan progresivni rock

Magnar je mladi, ali žestoki, zagrebački rock bend koji se po treći put predstavlja na glazbenoj sceni, ali ovaj put prvim službenim singlom Nostalgija, svježim i dinamičkim progresivnim rockom. 
 
Kao i prve singlove, Fatamorganu Ljepotu kaosaNostalgiju nose ekspresivne i melodične vokalne linije Noe Rupčića s čvrstim grooveom i tehnički potkovanim bendom iza njega, no ovog puta s nešto drugačijim pristupom harmonijski i tekstualno.
 

Nostalgija je Magnarov treći singl u produkciji Ivana Mihaljevića, koji s bendom surađuje od njihovog početka. Pjesma sadrži brojne nove elemente, a doprinos je dao i Hrvoje Rupčić. Poznati hrvatski glazbenik svojim je udaraljkama dodao orijentalnu crtu zvuku pjesme koja se žanrovski svrstava u svježi i dinamički progresivni rock.
 
Prateći spot nastao je u režiji Nikole Vidića.
 
Pored brojnih priznanja kao što su pobjeda na pulskoj gitarijadiO’ rock festivalu te nagrada Moj prvi Music Pub Zlatka Turkalja za najbolji novi bend 2019., Magnar je krajem prošle godine imao priliku predstaviti se publici u rasprodanoj dvorani Doma sportova kao predgrupa Općoj Opasnosti. Priliku za taj nastup dobili su pobjedivši na natječaju Karta do budućnosti, koji im je omogućio i ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom