Što slušati? | Nebojša Buhin Nebo vratio se svojoj prvoj ljubavi – instrumentalnoj glazbi

Nakon duže pauze gitarist Nebojša Buhin Nebo vraća se svojoj prvoj ljubavi, autorskoj instrumentalnoj glazbi.

U prvom singlu za novog diskografa, kuću Nota Bene, ujedno i najavi novog albuma, pridružuje mu se gitarist Dimitar Božikov. Dvojica gitarista surađivala su i ranije na Buhinovom PORIN-om nagrađenom albumu „Guitar Language“.

Najavni singl nadolazećeg albuma, balada „Stay“, dobro oslikava ono čemu dvojica gitarista teže, a to je kako kaže Božikov „stvaranje lijepe i profinjene glazbe“. Na pjesmi uz Buhina i Božikova sviraju Mario Rašić (bas), Mario Klarić (bubnjevi) i Mladen Malek (klavir) koji potpisuje mix i produkciju.

Nebojša Buhin Nebo živi u Bjelovaru. Stvara instrumentalnu glazbu u kojoj kombinira pop-rock s bluesom i jazzom. Do sada je objavio 4 instrumentalna  albuma te još 3 albuma suradnje. Dobitnik je 2 diskografske nagrade PORIN (u kategoriji Najbolji instrumentalni album), a još tri puta je nominiran za istu nagradu (2016 i 2019. godine).

Dimitar Božikov, akademski slikar i gitarista, živi u Skopju, od malih nogu okružen glazbom uz oba roditelja profesionalna glazbenika. Svirao je i snimao sa popularnim makedonskim grupama Moral i Memorija. Objavio je dva samostalna instrumentalna albuma, a 2007 snimio je album „I taka nataka“ sa grupom Leb i sol.