Što slušati? | Uživajte uz odličan instrumentalni singl grupe Sfumato

Pjesma po uzoru na londonski underground najavljuje EP zagrebačkog instrumentalnog trija

“Kao bend, trudimo se raditi ugodnu i dobro odsviranu mjuzu, bez neke pretjerane filozofije. Pjesmu smo napravili po uzoru na londonski underground, čija je glazbena scena trenutno među najboljima na svijetu. Bio je izazov svirati suzdržano i minimalistički – kako starimo tako sporije sviramo. Na prošlom takeu je eto, uletio dostavljač pizze, pa je ispao ovaj, još bolji take. Bilo je prekrasno raditi s talentiranom i otkačenom filmskom ekipom. Svi koji su sudjelovali su baš bili brutalno sposobni. Nadamo se da će vam blejanje u zid tokom karantene brže proći uz našu svirku.”

Zagrebački instrumentalni trio Sfumato singlom “Fatamaran” potvrđuje izlazak dugoočekivanog EP-a.

Nadolazeće izdanje snimili su uživo u podrumu Kulturnog Centra Mesnička te će se EP sukladno tome zvati “Live @ KCM”. Na njemu će biti tri nove pjesme te jedna stara, a najavni singl možete poslušati ovdje:  

Sfumato je zagrebački instrumentalni trio koji djeluje unutar kolektiva bendova JeboTon. Postoje već negdje četiri godine te iza sebe imaju hvaljeni debi album “Walhali” i hrpu nastupa po klubovima i festivalima diljem Hrvatske i regije (Beer Fest Zagreb, Brijačnica, Crossover fest, Vintage Industrial Bar, Kvaka 22 Beograd…).
 
Bend čine Matko Bobić (gitara), Viktor Slamnig (bas gitara), Ivan Cimi Marinović (bubnjevi).