Sunnysiders predgrupa Johnny Winteru

SUNNYSIDERS-c8-SPLIT-FEST-6

Kao predgrupa na zagrebačkom koncertu Johnny Wintera nastupit će band Sunnysiders.

Osnivač i lider Sunnysidersa, Boris Hrepić – Hrepa, glazbenu je karijeru započeo u studenom 1981. kada je kao član L.B. Blues banda izašao prvi put pred publiku u splitskom kultnom klubu, a nakon toga uspješnu karijeru ostvario je u 16-godišnjoj karijeri sa Dalekom Obalom, te sa The Obalom, da bi krug zatvorio vraćanjem svojim glazbenim korijenima i s pjevačicom i gitaristicom Antonijom Vrgoč, umjetničkog imena Ro La, osniva blues duo Sunnysiders. Na 2nd Croatian Blues Challengeu Sunnysidersi u kategoriji solo-duo, izvodeći autorske pjesme na engleskom jeziku, pobjeđuju i na 27th  International Blues Challengeu u Memphisu ulaze u polufinale, što je do sada najveći uspjeh udruge Hrvatske blues snage koja organizira Croatian Blues Challenge.

Po povratku u Hrvatsku Hrepi i Ro Li se pridružuju dva iskusna glazbenika: Goran Gubić- Hans (jedan od doajena splitske novovalne gitarističke scene osamdesetih, te danas autor filmske glazbe) na električnoj i akustičnoj gitari te i Igor Paradiš Šparka (dugogodišnji bubnjar grupe Pips, Chips & Videoclips) na cajonu i udaraljkama. Band uvježbava svoje autorske pjesme, niz obrada blues standarda, a i pjesme koje nisu iz blues miljea i koje su prilagodili svom ritmičnom i melodičnom pitkom zvuku koji se ističe dvoglasnim pjevanjem i razigranošću aranžmana. Tijekom 2011. nastupaju na nekoliko blues festivala i u klubovima diljem Hrvatske gdje oduševljavaju publiku svojim zabavnim viđenjem bluesa. Prvog dana ljeta 2011. ulaze u splitski studio M.F., te tijekom ljeta snimaju dvanaest netipičnih i raznovrsnih autorskih blues pjesama, poštujući svoj zvuk s živih nastupa.

I eto, točno trideset godina poslije Hrepinog prvog nastupa, album prvijenac grupe Sunnysiders pod nazivom „Licence to Blues“ je pred vama. Osim kupovine albuma u nekoj od boljih prodavaonica ploča, najbolji način da ga poslušate je čuti Sunnysiderse uživo ispred blues legende Johnnyja Wintera u Tvornici.