Sunnysiders predstavili “Deep Down”, posvetu mitskom domu bluesa

Na mjestu prašnjavih cesta mitskog raskrižja snimili su i spot za ovu, dubokim i prljavim zvukom prožetu blues pjesmu

“Deep Down” je treći singl s aktualnog, trećeg studijskog albuma Sunnysidersa „Click Play”. Pjesma je u cijelosti topla posveta američkom Jugu i delti rijeke Mississippi, gdje se na plantažama pamuka početkom prošlog stoljeća rodio blues.

“Sami stihovi pjesme su na prvi pogled ljubavne tematike, što i je u jednu ruku istina, no umjesto klasične muško-ženske ljubavne žudnje, tu je žudnja za odlaskom duboko dolje u to mitsko područje Amerike, ta žudnja kola žilama svih glazbenika koji su posvećeni bluesu.” – objasnila je Rola.

Ove godine Rola i Hrepa su se, osam godina od kada su 2011. u Memphisu kao duo Sunnysiders prošli u polufinale International Blues Challengea, ponovo vratili Jugu. No, ovaj put otišli su još dublje; legendarnom blues rutom Highway 51 južnije u Deltu, do država Mississippi i Arkansas, do obranih polja pamuka, tračnica teretnih vlakova te prašnjavih cesta mitskog raskrižja, gdje su i snimili spot za ovu, dubokim i prljavim zvukom prožetu blues pjesmu.

Autor glazbe i stihova je Boris Hrepić, aranžman su napravili Sunnysidersi, a pjesmu su snimili i producirali Leo Anđelković i Miki Nopling u studijima “MF” u Splitu te “Sound Station” u Zagrebu. Spot je snimio, režirao i montirao Danilo Caković Caki.