Sve spremno za peto izdanje Gričevanja

Gricevanje2015LogoStreet jamom Mikija Soulsa na terasi pivnice Ožujsko pub najavljeno je peto izdanje Gričevanja, zagrebačkog festivala glazbe i kulture koji će se ove godine održati od 24. rujna do 4. listopada na platoima Gradec i Tuškanac. Ožujsko pivo, kao pokrovitelj svih kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, pridružilo se i ovom izdanju Gričevanja u ulozi glavnog partnera.
Što se sve može očekivati od ovog glazbenog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, okupljenim medijima, izvođačima te prijateljima festivala otkrili su Marko Matošić iz Gričevanja i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

Tim je povodom Marko Matošić otkrio posljednjeg headlinera, grupu Pavel čiji se koncert očekuje na Gričevanju 27. rujna. Uz najavu Pavelovog koncerta, predstavio je i popratni program Gričevanja. Od svakodnevnih after partija u Klovićevim dvorima izdvojio je one 24. rujna uz dvojac Banana zvuk u sastavu Luke iz TBF-a i Yurija iz Stillnessa, 26. rujna producenta i DJ-a Eddyja Ramicha, 30. rujna ‘Ričevanje’ Radio Studenta uz DJ-a Filipa Ridžičkog, 3. listopada Phillitchevanje te 27. rujna i 4. listopada program Šlagerstep – večer šlager hitova uz DJe Mister Šlager i Mister Step. Na platou Gradec koncerti, 25. rujna Baden Baden i 2. listopada Plastic Knives.

Snažnu vezu između Gričevanja i popularne Žuje objasnila je Tina Puhalo Grladinović: „Izuzetno nas veseli što se i ove godine Ožujsko pivo pridružuje Gričevanju u ulozi glavnog partnera. Iznimno smo ponosni na ovu suradnju i sudjelovanje u ovom urbanom projektu jer Gričevanje i Žuja imaju nešto zajedničko – oboje „dolaze“ iz samog centra grada i žele svojim vjernim ljubiteljima ponuditi najbolje što imaju – vrhunsku glazbu i vrhunsko pivo. Kao nezaobilazni pratitelj ovog festivala možemo sa sigurnošću reći da dobre atmosfere neće nedostajati te vas još jednom pozivamo da dođete u samo srce Zagreba na dobar provod i omiljenu Žuju.“

Na početku druženja za novinare, Miki Solus, koji će s bendom na Gričevanju nastupiti 4. listopada održao je street jam ispred Ožujsko puba na opće oduševljenje svih prisutnih ljubitelja dobre glazbe.

Uz navedene izvođače na Gričevanju će ove godine nastupiti, TBF na otvaranju 24. rujna, zagrebački bend Killed A Fox 25. rujna, hip hop kolektiv KUKU$ Klan 26. rujna, zagrebački veterani stoner rocka Stonebride 28. rujna, organic dance music bend Kozmodrum 29. rujna, dva zagrebačka rocker moćnika Cojones i Gatuzo 1. listopada, progresivni rock trojac iz Bjelovara Them Moose Rush 2. listopada, te na samom zatvaranju, 4. listopada osječki hip hoper sa svojom svitom Kandžija i Gole žene te najpoznatija žena MC u regiji Sassja s bendom Indigo.

Kao i svake godine, svi koncerti i popratni sadržaji na Gričevanju su besplatni. Organizator Gričevanja je tvrtka Kupole – bolje od šatora.

Informacije o lineupu i ostalim događajima, pratite na Facebook stranici Gričevanje na Gričevanje Twitteru i na Gričevanje Instagramu (@Gricevanje #vjesticarenje #Gricevanje2015 #NGG #11dana).

Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse.

Line Up – Gričevanje 2015.

24.09. TBF, main stage na krovu garaže Tuškanac
24.09. after party na Gradecu: BANANA ZVUK (Luka iz TBF-a i Juri iz St!llnessa)
25.09. KILLED A FOX
, kupola na krovu garaže Tuškanac
25.09. koncert na Gradecu: BADEN BADEN
26.09. KUKU$ Klan
, kupola na krovu garaže Tuškanac
26.09. after party na Gradecu: EDDY RAMICH
27.09. PAVEL
, main stage na krovu garaže Tuškanac
27.09. after party na Gradecu: ŠLAGERSTEP – večer šlager hitova
28.09. STONEBRIDE,
kupola na krovu garaže Tuškanac
28.09. after party na Gradecu: DJ Lik A
29.09. KOZMODRUM
, kupola na krovu garaže Tuškanac
29.09. after party na Gradecu: VEČER RASTURA – DJ TEMPERATURA
30.09. MR. ALBINO i SCARLET NOTES
, kupola na krovu garaže Tuškanac
30.09. after party na Gradecu: ‘RIČEVANJE’ RADIO STUDENT PARTY with DJ FILIP RIDŽIČKI
1.10. COJONES & GATUZO
, main stage na krovu garaže Tuškanac
1.10. after party na Gradecu: DJ Lik B
2.10. THEM MOOSE RUSH
, kupola na krovu garaže Tuškanac
2.10. koncert na Gradecu: PLASTIC KNIVES
3.10. MIKI SOLUS
, kupola na krovu garaže Tuškanac
3.10. after party na Gradecu: PHILLITCHEVANJE
4.10. KANDŽIJA I GOLE ŽENE & SASSJA,
main stage na krovu garaže Tuškanac
4.10. after party na Gradecu: ŠLAGERSTEP – večer šlager hitova