Švedski sludge veterani Suma nakon 8 godina opet u Zagrebu

suma

Sludge veterani Suma, fantastičan live bend koji je itekako poznat metal i rock entuzijastima Zagreba, vraća se u grad nakon 8 godina izbivanja i to 8. studenog u Močvaru.

Razlog dolaska u Zagreb, kao i cijele im turneje je izlazak novog albuma, “The Order of Things”. Albumi ovog benda nisu česti (ovaj je prvi nakon šest godina izdavačke neaktivnosti) i svaki od njih je malo remek djelo. Produkciju i snimanje je ponovo odradio Billy Anderson, također veteran na underground rock sceni. Moglo bi se reći da je i dodatni član benda, što ne čudi jer im je ovo već treći ili četvrti zajednički projekt.

Album donosi još veći pomak na eksperimentalniju i mračniju stranu rock spektra nego prijašnji albumi. Psihodelično šamansko mantranje u gustim i tamnim oblacima sludge riffova, grmljavina zaglušujućih bubnjeva i oluja atmosferičnih i anksioznih semplova zvukova, isječaka iz filmova i zujanja – ukratko bi mogao biti opis ovog opusa.

Poznati po iznimno bučnim i gotovo obrednim koncertima stekli su fanove širom svijeta i status koncertne atrakcije koja se ne propušta. Gomila decibela koju proizvodi Suma iskustvo je potrebno svakom iskonskom slušatelju i štovatelju sludge metala, jednog od najtežih i najabrazivnijih podžanrova rocka, ali ne samo njima nego i svakome tko želi doživjeti fantastično koncertno iskustvo.

“…Imagine The Melvins “Lysol” being played at you full- blast through a wind-tunnel full of Dark Matter; THAT heavy.” (The Sleeping Shaman webzine)

VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 45 KN