Svinje opet lete iznad elektrane Battersea

pig

Svinja s naslovnice Pink Floydovog albuma ‘Animals’ iz 1977. još jednom će poletjeti iznad poznate Battersea Power Station i to 26.rujna.

Ovaj događaj dio je kampanje za novu ‘Why Pink Floyd…?’ seriju reizdanja, neobjavljenih materijala i special edition albuma za kolekcionare jednog od najvećih bendova. Svih četrnaest albuma Pink Floyda bit će objavljeno na isti datum kao dio Discovery Editions serije.

Legendarni album iz 1973. ‘The Dark Side Of The Moon’ bit će objavljen i kao Immersion i Experience izdanje, te donijeti na svjetlo dana do sada neobjavljeni arhivski materijal.

Njihova izdavačka kuća EMI planirala je da orginalna svinja s naslovnice albuma ‘Animals’ još jednom preleti iznad prepoznatljive londonske znamenitosti, no neoprensko stvorenje je ipak proglašeno nesposobnim za let. Umjesto nje iznad Battersea letjeti će PVC verzija legendarne svinje (koja je dobila nadimak ‘Algie’ u prosincu 1976.). Novu životinju je proizvela ista njemačka tvornica koja je proizvela i original te će ovo biti prvi put u 35 godina da Pink Floydova ljubimica ponovo leti nad Londonom, ukoliko to vrijeme dopusti, naravno.

‘A Foot In The Door – The Best Of Pink Floyd’ izdanje će biti objavljeno 07.studenog, a slavni ‘The Wall’ u Immersion i Experience Editions izdanjima bit će objavljen 27. veljače slijedeće godine.