Swingersi obradili legendarnu pjesmu Prljavog kazališta

Zaplešite uz gradske bitange!

(Swingers)

Novi singl grupe Swingers, koja je predvođena karizmatičnim frontmanom Robertom Marekovićem, svojevrsni je hommage grupi Prljavo Kazalište.

Naime, kako Prljavci slave i 40 g. postojanja te 30 g. legendarnog koncerta na Jelačić placu, Swingersi su odlučili pokloniti se ovim jubilejima.

Kako je Mareković veliki fan albuma “Heroj ulice” Prljavog Kazališta, Swingersi su odlučili obraditi jednu od pjesama s tog albuma, a riječ je o pjesmi “Sve gradske bitange”.

“Heroj ulice” je kultni album koji je bio inspiriran ranim radovima Brucea Springsteena, ali i rockabillyjem, koji je u vrijeme nastanka ovog albuma, 1981. g., nanovo bio popularan u Europi. “Heroj ulice” je i jedini album kojeg je u cijelosti otpjevao Jasenko Houra.

Swingersi su jednom već snimili ovu pjesmu, ali nezadovoljni snimkom, dečki su vrebali priliku da ovu pjesmu snime nanovo, naravno, na sebi svojstven način; veselo, dinamično, plesno, s raskošnim puhačkim aranžmanom i najbržom ritam sekcijom u Hrvata!

Iako su ove godine imali pune ruke posla s velikom produkcijom Las Vegas Showa, Swingersi su na ovaj način odlučili proslaviti 20 godina svog postojanja.