“Tajna vještina” Matije Dedića razotkrivena u Klovićevim dvorima

U sklopu bogatog programa scene Amadeo i ove je godine nastupio ponajbolji jazz pijanist Matija Dedić. 

Svi koncerti bogatog programa scene Amadeo ove su godine prebačeni u atrij Klovićevih dvora, a a nastupu je posebno zasjao Matija Dedić koji je vjernoj  publici predstavio skladbe s novog albuma Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija.

Vrhunske instrumentalne obrade pjesama Divji cvit, Žeđam, Cesarica, Kad sam nasamo s njom, Ispod moga pramca (Tempera), Tajna vještina, Sve ću preživit, Hide the Mirror, Nisi više moja bol, odsvirao je u intimnom aranžmanu te uz neizodtavno divljenje iz publike. 

Intiman koncert održan 27. kolovoza Matija je započeo skladbom Divji cvit, prvom na novom albumu.

Virtuoznošću i sviračkim umijećem, kako na albumu tao i na kocertu, Matija Dedić unio je novi život velikim i dobro znanim hitovima. Cesaricu je tako odsvirao u čast Oliveru Dragojeviću, a Sve ću preživit kao zahvalu prijatelju i glazbeniku Tediju Spalatu. 

Na radost oduševljene publike među kojom je bila i naša glazbena diva Gabi Novak, koncert je završio opusom svog oca, glazbenog genija Arsena Dedića. Tvoje nježne godine, Ni ti ni ja i U registraturi samo su neke od skladbi koje su koncertnu večer pod zvijezdama zaista učinile posebnom.  

Hvala Klaudija Čular

Gepostet von Matija Dedic am Freitag, 28. August 2020

Gibonijeva glazba izazovna je i privlačna pa stoga ne čudi da je Matija već drugi put posegnuo za pjesmama velikog autora. Prvi put publiku i kritiku iznenadio je još 2004. godine kad je objavio album Tempera, a na novom albumu, objavljenom početkom svibnja u izdanju Croatia Recordsa, odabrao je devet novih skladbi koje potpisuje Gibonni.

Osvrt i naslovna fotografija: Croatia Records

***
Više o albumu:

PARANGALL | Matija Dedić, “Tajna vještina” – Još jedna Matijina javna vještina