‘Tako je (ako vam se tako čini)’ JDP Beograd gostuje u zagrebačkom HNK-u

U utorak, 24. listopada, u zagrebačkom HNK gostuje Jugoslovensko dramsko pozorište  Beograd, s predstavom ‘Tako je (ako vam se tako čini)’ Luigija Pirandella, u režiji Jagoša Markovića.

Pirandello se u toj tragikomediji, napisanoj 1917. godine, danas vrlo aktualnoj, bavi pitanjem što je istina, gdje je istina i je li uopće dokučiva.

Grupa malograđana pokušava otkriti istinu o gospođi Froli i njezinom zetu gospodinu Poncu – što se krije iza njihovog odnosa, zbog čega majka ne živi s kćeri, čija je priča istinita, a tko je lud.

Radoznalost, opsjednuto traganje za istinom, zavirivanje u tuđu privatnost, odsustvo apsolutne istine, varljivost percepcije, mnogostrukost perspektiva, manipulacija istinom, servilnost moćnima, sve se to prelama u Pirandellovoj priči koju zaključuje gospođa Ponca: “Ja sam ona za koju me vi smatrate”.

U predstavi igraju Predrag Ejdus, Jelisaveta Sablić, Branislav Lečić, Marko Janketić, Nenad Jezdić, Rada Đuričin, Jasmina Ranković, Irfan Mensur, Vesna Stanković, Slobodan Tešić, Lazar Đukić i Nevena Ristić.

 

Ulaznice stoje 55-90 kn.