Tamara Obrovac Transhistria Ensemble večeras predstavlja novi CD Canto Amoroso

Tamara_Obrovac_Canto_AmorosoPoslije albuma “Daleko je” i nekoliko CD-a u međuvremenu snimljenih u različitim kombinacijama, Tamara se Obrovac novim albumom „Canto amoroso“ vraća originalnom zvuku Transhistria Ensemblea.

„Album je snimljen u studiju Artesuono u Udinama, CD sadrži uglavnom nove skladbe; osim na čakavštini pjevam još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata… a jednu pjevam čak i na armenskom. Naslovna pjesma ‘Canto amoroso’ je na istromletačkom (istroveneto) dijalektu, a možete je poslušati ovdje.“ zbori Obrovac i dodaje:„Na novom CD-u nalazi se i skladba ‘Se me ra morta privari’ (‘Ako me smrt prevari’) na neobičnom i zanimljivom istrorumunjskom (žejanskom i vlaškom) dijalektu. Autorica teksta za spomenutu pjesmu je pjesnikinja Silvana Brkarić Krculić. Izvedbu s koncerta u Istarskom Narodnom Kazalištu u Puli možete pogledati ovdje. Friški primjerci „Canta amorosa“ stižu direktno na koncert u Zagrebu – Lisinski, mala dvorana, 28.05.2015. u 20 h u sklopu ciklusa jazz.hr, a po koncertu slijedi mini domjenak/druženje. Flomasteri su spremni za potpisivanje, a da sve bude kako treba, bit će i mrva sira, pršuta, vina i maslina.“

„Canto amoroso“ objavljuje Umjetnička organizacija Transhistria ensemble, naklada je ograničena i do daljnjega će biti u prodaji samo na koncertima.

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble čine Tamara Obrovac (glas i skladbe), Fausto Beccalossi (harmonika), Uroš Rakovec (gitara, mandola), Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi). Album je snimao, miksao i masterirao Stefano Amerio, a glazbeni producenti su Amerio i Tamara Obrovac.

Canto amoroso koncertna turneja:

28.05.2015. Zagreb, Lisinski, jazz.hr ciklus
29.05.2015. Samobor Jazz Festival, Havana club
20.06.2015. Bjelovar, Terezijana
20.08.2015. Pula, Kaštel
21.08.2015. Opatija, Hotel Kvarner
04.09.2015. Park Orsula, Dubrovnik
05.09.2015. Jazz Festival Herceg Novi (CG)