Tarja Turunen zapjevala s grupom Within Temptation

"Girl power"

U prošlu subotu, 13. srpnja, najveće metal pjevačice udružile su se u moćnom duetu.

Tarja Turunen, nekadašnja pjevačica grupe Nightwish, sada uspješna u samostalnoj karijeri, na pozornici se pridružila danskom symphonic metal bendu Within Temptation.

Zajednički nastup odvio se na češkom Masters Of Rock festivalu, a izveli su pjesmu “Paradise (What About Us?)”.

Fanovski video snimljen na festivalu možete pogledati ovdje:

Riječ je o pjesmi na kojoj su ikone ovog metal žanra već ranije udružili snage, a studijska verzija pjesme, snimljena u suradnji s Tarjom, uvrštena je na album “Hydra” koji su Within Temptation objavili 2014. godine.

O suradnji se Sharon Den Adel, frontwoman Within Temptationa ranije izjasnila: “Kada smo slušali demo snimku prve “Paradise” verzije, odmah smo pjesmu povezali s Tarjom. Već tada smo pomislili kako bi se njezin klasičarski vokal sjajno uklopio i kako bi zaista posebno bilo kada bismo ju otpjevale zajedno. Što smo više razmišljali o toj ideji to smo se više veselili toj opciji.”

Usprkos “rivalstvu” kako to fanovi doživljavaju, pjevačice se međusobno ne smatraju konkurenticama te nisu niti malo dvojile kada se ukazala prilika za duetom. I sama pjesma se bavi temom o suradnji uz moguću interpretaciju da konstruktivna suradnja otkriva nove sfere kreativnosti, a Sharon opisuje: “Odmah smo kliknule – i na kreativnoj i osobnoj razini. Nakon što smo porazgovarale, suradnja je došla potpuno prirodno.”

Paulo Coelho inspirirao novu pjesmu Tarje Turunen