Tarot Funk – predstavljeno eklektično studijsko izdanje svestranog Luke Šipetića

Pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele upravo je predstavio novo izdanje svog projekta nemanja - album Tarot Funk

Iznimno talentirani i svestrani Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, upravo je predstavio novo izdanje svog projekta nemanja – album “Tarot Funk“.

Album “Tarot Funk” je Šipetić sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Kako Šipetić otkriva, album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih, isprepletenog sa simbolima Tarota. Ovaj eklektični pravac autor naziva jednostavno – Tarot funk.

Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom i tekstualnim vodičem (koji dolazi uz download albuma), tvori priču o nizu događaja koje su se dogodile nemanji u zadnjih godinu dana. Kako bi slušatelj otkrio priču, mora ući u interakciju sa simbolima Tarota, te dopustiti svojoj mašti da upotpuni praznine.

Na slušatelju je, da uz pomoć dane glazbe, karta i vodiča, sam složi dijelove u cjelinu i stvori svoju interpretaciju događaja povezujući simbole sa sličnim obrascima i primjerima iz svog života. Samim time slušatelj, a ne autor, stvara cjelokupnu priču i određuje o čemu album „govori” te koje su njegove teme. Tarot Funk stvara sam slušatelj iznova svakim novim slušanjem, kaže Luka Šipetić.

Album Tarot Funk najavljen je singlom “The World” za koji je animaciju napravila Noemi Ribić. Na albumu gostuju Nikol Ćaćić (NLV) i Leo Beslać (Mangroove , Peglica i Komandos, Pseća Plaža) dok dizajn covera potpisuje Dino Santaleza (Pridjevi, Para Lele, Vila Propuh Studio), a mastering albuma potpisuje Luka Čapeta (Duo Chapetlewsky, Truth is not equal Tribe, Mary May).