TBF ‘FANTASTIČNO NOSTALGIČNO’ – The Best Of

TBF-naslovnicaThe best of albumom „Nostalgično Fantastično“ Menart je odlučio diskografski proslaviti jednu cijelu dekadu grupe TBF i jednim albumom zatvoriti priču koja je počela 2000. godine sa albumom „Uskladimo Toplomjere“, nastavila se genijalnim albumima „Maxon Universal“ i „Maxon Universal Light“ te zaokružila završnim dijelom svojevrsne trilogije, ništa slabijim i također nagrađivanim albumom „Galerija Tutnplok“.

Na albumu „Nostalgično Fantastično“ nalaze se najpoznatiji hitovi s prethodno navedenih albuma, ali i neke pjesme koje do sada nisu puštane u širu distribuciju. Uz njihove prve velike uspješnice poput „Ye’n dva“, „Malo san maka“, na albumu se nalaze i kasniji veliki hitovi „Data“, „Guzice i sise“, „Alles gut“ te „Život je lijep“ i „Lud za njom“. Tu su i neizostavne svevremene „Nostalgična“, „Smak svita“ i „Fantastična“, pjesme koje su TBF lansirale na vrhove top ljestvica, gdje se i danas nalaze. Na album su uvrštene i manje poznate „Pljačka“ i „Super gut“, koje u konačnici odlično zaokružuju ovaj hitoidni složenac s potpisom TBF-a.

Album kroz sedamnaest pruža presjek njihova rada u proteklih desetak godina i nudi brojne odgovore na pitanja o fenomenu TBF-a i načinu na koji su široj publici približili tzv. „splićanistiku“ te postali svojevrsni antipodi estradno-političkog bofla koji već duže vrijeme vlada Hrvatskom.

Po riječima Zlatka Galla, iz osvrta na ovaj album: „Iskrenost i autentičnost bile su i ostale glavne odlike TBF-a, jedan od njihovih najjačih aduta ali i pravi razlog zašto su se – možda i ne želeći – našli u ulozi perjanika alternative. I to ne samo one glazbene, već i (nikad stranačke!) “političke” ili društvene.“

Za likovno oblikovanje albuma „Nostalgično Fantastično“ zaslužne su mlade nagrađivane dizajnerice iz studija „Kuna Zlatica“.

zadnji inlay