TBF na Interliberu promovira memoare o splitskoj glazbenoj sceni ’90-ih

Zagrebačka promocija knjige Nikole Čelana “Baština – kako sam preživio splitske devedesete i prvih 10 godina TBF-a” održat će se u srijedu 8. studenog, od 18 sati na Interliberu, u organizaciji glazbene knjižare Rockmark.

Nikola Čelan, jedan od osnivača The Beat Fleeta, klape Iskon te pokretač i frontmen grupe Libar, predstavit će svoj književni prvijenac, memoare o splitskoj glazbenoj sceni ’90-ih, kada se sviralo u atomskim skloništima i klubovima – Rock FM-u, Brodosplitu, Menzi, Kadi…

Na promociji će uz Nikolu sudjelovati Mladen Badovinac i Luka Barbić iz TBF-a, te Blaž Duplančić kao predstavnik izdavača (Dalmatinski portal).

“Baština” osim detalja o osnivanju TBF-a, po mnogima najznačajnije dalmatinske grupe zadnjih nekoliko desetljeća, govori o vremenu u kojem su mladi sami sebi organizirali zabavu na ulicama punim droge i nerijetko nasilja. Mlađoj generaciji će ovo djelo omogućiti da stihove TBF-a stave u kontekst, a suvremenike će vratiti u doba kada su se dobre stvari dijelile na kazetama.

Nakon službenog dijela promocije, na štandu Rockmarka će biti organizirano potpisivanje knjige i druženje s akterima.

Najomiljeniji sajam za sve generacije Interliber ove godine obilježava svoje jubilarno, 40. izdanje, a održava se od 7. do 12. studenog na Zagrebačkom velesajmu.