Teatar &TD novu sezonu otvara koncertom i svečanom izvedbom kultne predstave

Nakon svečane izvedbe, 21 rujna od 22:00 na rasporedu je koncert benda Radio Clash

(Fotografija: Damir Zizic)

U novu kazališnu sezonu, 2019./2020. Teatar &TD ulazi obilježavanjem 200. svečane izvedbe kultne predstave “Mrzim istinu!” autora i redatelja Olivera Frljića. 

Od premijere, u svibnju 2011. godine “Mrzim istinu!” obišla je sve relevantne domaće i strane festivale i osvojila mnoga priznanja te je time postala jedna od najnagrađivanijih kazališnih predstava u povijesti hrvatskog kazališta.

Sjajna glumačka postava u sastavu Filip Križan, Rakan Rushaidat, Ivana Roščić i Iva Visković nije se mijenjala od premijerne izvedbe te je time dobila na preciznoj uigranosti i izuzetno dojmljivoj suigri. Tijekom godina, također, ne gubi na umjetničkoj snazi i aktualnosti.

 

Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti, predstava “Mrzim istinu!” daje uvid u unutarnje kompleksne odnose unutar autorove obitelji. Svoj dramaturški temelj gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.

“Mrzim istinu! proslavom 200. izvedbe kreće u desetu sezonu igranja te se veselimo njenim daljnjim uspjesima” – poručili su iz Teatra &TD.

Nakon svečane izvedbe, 21 rujna od 22:00 na rasporedu je koncert benda Radio Clash koji izvode repertoar jednog od najutjecajnijih punk rock bendova svih vremena, The Clash. Bend je nastao 2003. godine, a čine ga bubnjar Šparka (ex Pips Chips and Videoclips), basist Dugi (ex Drugi način), gitarist Hans (ex Tužne uši) i pjevač Zvone (Gabba Gabba).

Izvedbe su na rasporedu 21. rujna (19:00 i 21:00- 200. svečana izvedba) te 22. rujna u 20:00. Koncert, 21. rujna, će se održati u &TD-u, a ulaz na koncert je besplatan.

Radno vrijeme blagajne Teatra &TD je od 11 do 13 sati (osim nedjeljom) te dva sata prije početka predstave. Cijena ulaznice je 50 kuna, a za studente 25 kuna.