Tena Rak predstavlja svoj novi projekt i album “Varijacije na Tugu”

Nova sezona Živ Žar Žura nastavlja se akustičnom večeri uz Tenu Rak, multiinstrumentalisticu koja će ovom prilikom 16. studenog u AKC Medika predstaviti svoj projekt ŠećeЯ.

Album “Varijacije na Tugu“, satkane od finih emocija, sjete i ritmičke zaigranosti, idealno se uklapaju u kišne jesenje večeri.

Šećer je droga, bijeg i utjeha. Uz to je i istoimeni solo projekt Tene Rak, Varaždinke sa srcem po cijelom Balkanu i snovima u noćnom nebu. Svoj prvi singl sa videospotom pod nazivom ”Reci, reci mi” izbacuje krajem 2016. godine, a nakon još dva proljetna singla u 2017. izbacuje album naziva “Varijacije na Tugu”, koji je snimljen po zagrebačkim kućnim studijima i dovršen u vlastitoj produkciji.

Prve koncerte izvodi na ljeto 2017. daleko od rodnog kraja, u bugarskom Plovdivu te u alternativnim klubovima Novog Sada i Beograda, a pred domaćom publikom se predstavlja van službenog programa 6. Tam Tam festivala u Sućurju na Hvaru. Po završetku ljeta uslijedila su gostovanja na još dva domaća festivala, ,,Sedam dana stvaranja” u Pazinu te FIUK-u u Koprivnici, a početkom jeseni zavičajna gostovanja u Kostanju i Novom Marofu. Do kraja godine slijedi još jedna beogradska svirka i koncerti u Mađarskoj.

Ulaz na program besplatan, a sav prihod od donacija ide izvođačima.