The A! – „Pusti me van“  

Zagrebački bend The A! predstavlja novi singl „Pusti me van“ sa nedavno objavljenog dvostrukog albuma „Stereo“ te najavljuje besplatni koncert u klubu Sax koji je njihov poklon za kraj klupske sezone i najava ljetne turneje benda.

The A! je prvi hrvatski bend koji je uspješno završio kampanju na Kickstarteru , svjetskoj crowdfunding platformi,  a njihovi engleski singlovi vrte se na preko 600 radijskih postaja diljem svijeta.

Za novi singl bend je odabrao pjesmu „Pusti me van“ koja govori o bijegu iz svakodnevnice i borbu protiv „matrice“ što su pokušali dočarati u spotu kojeg je režirala Anita Nadj. Pjevač  Mihael Kvorkaje preuzeo glavnu ulogu u spotu za kojeg kaže da je: “svojevrsna kritika društva opsjednutog tehnologijom. Ona nas malo po malo, barem u spotu, u potpunosti preuzima, a ja se kroz cijelu pjesmu trudim pobjeći iz tog ´streama´ koji traje 24 sata na dan bez prestanka.”

U spotu su imali i pregršt gostiju.  Pjevačica Jelena Vanjek, voditeljica Mirna Savić i bend Mnogi Drugi, su se pridružili Mihaelu u kreiranju priče, a o samom procesu snimanja Mihael je bio pun riječi hvale:

„Snimanje je bilo super! Anita je odradila odličan posao, a uz to smo se i zabavili.  Imali smo divne goste s kojima je gušt raditi i družiti se. Volimo eksperimentirati pa nam je cijela priča o bijegu iz matrice skroz ´legla´ Nadamo se da će se svidjeti i našim slušateljima i onima koji će to tek postati“.

Hrvatske verzije „Nikad“,  „Divan sunčan dan“ i „Jedan dobar razlog“ su najpoznatiji uratci benda koju su zastupljeni u domaćem radijskom eteru, a bend trenutačno promovira album nizom nastupa uživo diljem Hrvatske i regije.

The A! možete čuti uživo na besplatnom koncertu u zagrebačkom klubu Sax, koji će se održati u srijedu 07.06. s početkom u 20h, a tom prilikom bend će planira snimiti i spot za englesku verziju „Tonight“.  Više o bendu saznajte na njihovoj Facebook stranici.