The Bambi Molesters & Chris Eckman uz potporu HDS-a snimaju novi album

The Bambi Molesters & Chris Eckman pod imenom The Strange snimaju novi, drugi po redu, zajednički album i to je projekt kojim je Dancing Bear Publishing pobijedio na natječaju „Internacional“ Hrvatskog društva skladatelja.

Stručno povjerenstvo HDS-ova natječaja Internacional u skladu s propozicijama raspisanog natječaja odabralo je projekt Dancing Bear Publishinga – The Bambi Molesters + Chris Eckman = The Strange kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kuna za distribuciju i objavljivanje zajedničkog autorskog albuma snimljenog na engleskom jeziku, namijenjenog europskom i svjetskom tržištu.

The Bambi Molesters i Chris Eckman (photo: Emanuela Tomino)

Cilj je natječaja povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, čime se na kvalitetan način ostvariti dodatna prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta. Natječajem se podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo svih žanrova. Natječaj Internacional po prvi je puta proveden 2012. godine kada je odabran projekt Zlatana Stipišića – Gibonnija „20th Century Man“. Godinu dana kasnije, 2013., potporu je dobila Tamara Obrovac za objavljivanje albuma „Ulika revival“ i „Canto amoroso“ te međunarodnu koncertnu promociju. 2014. godine nagrada je dodijeljena, ali u nepotpunom iznosu i to Zoranu Šćekiću za projekt „Music for piano in five limit Just intonation“.

The Bambi Molesters, s glavnim autorom Daliborom Pavičićem na čelu, među rijetkim su hrvatskim glazbenicima čija su kvaliteta i talent priznati na međunarodnoj sceni. Često sviraju u inozemstvu (zadnja velika turneja bila je brazilska), njihove albume distribuirali su i strani izdavači poput Warner Musica, a zajedničkim trudom The Bambi Molestersa i Dancing Bear Publishinga dosta je njihovih djela plasirano u inozemne produkcije (filmove, serije, uključujući i mega popularnu “The Breaking Bad“). Chris Eckman, koji uz Bambi Molesterse čini potpunu sliku The Strangea, je kantautor, multiinstrumentalist, skladatelj, producent i osnivač izdavačke kuće koja je dvije godine za redom dobila World Music Expo (WOMEX) nagradu za najbolju etiketu i jedan je od najzaposlenijih glazbenika današnjice.

Kako je Dancing Bear najavio, „Namjera je svim snagama i raspoloživim resursima postići kvalitetan album i otvoriti brojne mogućnosti za ove uspješne hrvatske glazbenike što bi predstavljalo svakako novi iskorak za hrvatsku glazbu prema međunarodnoj publici.

Snimatelj će biti Phil Brown, producenti Phil Brown i Chris Eckman, izdavač Dancing Bear uz inozemnu distribuciju Glitterhouse Recordsa, a nakladnik je naravno, Dancing Bear Publishing.