The Bastardzi i Songkillersi podjelili singl “Pola tebi, pola meni”

Funk. Groove. The Bastardz. Bane i Songkillersi. Kopilad i ubojice koji više od dvadeset godina urbaniziraju domaću glazbenu scenu drugačijim pjesmama. Plivaju olimpijsku disciplinu u dječjem bazenu, ali formu i dalje održavaju besprijekornom jer znaju da će s vremenom prevladati publika koja olimpijsku disciplinu želi gledati na olimpijskom bazenu. Prvi zajednički singl „Pola tebi, pola meni“ demonstracija je te forme, a zašto su do kolaboracije dva najjača funk benda u Hrvatskoj trebala proći desetljeća, frontman Songkillersa Željko Banić Bane kaže:

„Jex i ja vrtimo sličan film, krećemo se u istim glazbenim krugovima. 2008. godine u otprilike isto vrijeme svirao je gitare na mom albumu i zadnjem albumu Dina Dvornika, a ja sam Bastardzima pjevao prateće vokale. Valjda su nam godine osim šarma donijele i neku dodatnu pamet koja generira nove ideje.“

Snimljene su dvije verzije pjesme – fenomenalna “organic funk” verzija (aranžman Zoran Jaeger Jex) i moderno plesna “electro funk” verzija u aranžmanu Predraga Martinjaka.

The Bastardzi i Songkillersi singl “Pola tebi, pola meni” posvećuju Aquarius Recordsu: bili su prvi izvođači Aquariusa, koji obilježava svoju 21. godišnjicu i postaje punoljetan prema zakonima svih država svijeta.

Glazba Zorana Jaegera Jexa bila je dovoljno jak magnet za Predraga Martinjaka Peggya, bivšeg člana Songkillersa, da napiše provokativan tekst o odnosu prostituke i svodnika, a Jex i Peggy nisu puno dvojili tko će publici prenijeti autorsku zamisao pjesme – Bane je svojim prepoznatljivim vokalom velikog interpretativnog dosega savršeno dočarao čovjeka s društvenog dna, koji ne zna za drugačiji život osim onoga na rubu zakona. „Ovo je prva pjesma koju pjevam, a da nisam autorski involviran, što dovoljno govori koliko me oduševila“, otkriva Bane koji je u pjesmi „Pola tebi, pola meni“ osim vokalnog pokazao i gitarističko umijeće.

Zagrebački hitmakeri, grupa Songkillers nastupit će večeras, 21. siječnja, u Pogonu kulture u Rijeci, s početkom u 22 sata.